mieczotronix Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Znowu szykuje się apokalipsa. Wyrazy współczucia dla wszystkich, którzy mają jakieś paczki w drodze. Znowu będzie bałagan, wielotygodniowe opóźnienia, zagubione i uszkodzone przesyłki. Masakra. Niestety dowiedziałem się dopiero wczoraj, gdybym wiedział wcześniej, to bym się wstrzymał z zamówieniami. Mam w "locie" zabwek za 600 zł. Synkowi zamówiłem lokomotywkę w nagrodę. Ciekawe, czy to do nas dotrze, kiedy i w jakim stanie.... PIT też muszę dziś wysłać. Uhhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ja od ponad dwóch tygodni czekam na dwie paczki za ok 200zł... :wall: Pewnie będzie nowy rekord czasu przesyłki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Chyba czas bedzie sie przestawic na kurierów... niestety... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 czasem się nie da, np. przy zamówieniach za granicą poczta 20-40 USD, kurier 140 USD a przesyłany zestaw to 80 USD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł40 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ja to zawsze zamawiam kurierem - przesyłka przychodzi po ok. dwuch dniach, pocztom po dwuch tygodniach. Najszbsza przesyłka pocztą polską to 5 dni, a najdłuższa to dwa tygodnie. Najszybsza przesyłka kurierem - z dnia na dzień, najdłu ższa przesyłka kurierem - trzy dni. Niestety kurierzy są drożsi :'( (raz przesyłka kurierem wyniosła nawet 28 zł :shock: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Byki!!!!! Ja to zawsze zamawiam kurierem - przesyłka przychodzi po ok. dwuch dniach, pocztom po dwuch tygodniach. Najszbsza przesyłka pocztą polską to 5 dni, a najdłuższa to dwa tygodnie. Najszybsza przesyłka kurierem - z dnia na dzień, najdłu ższa przesyłka kurierem - trzy dni. Niestety kurierzy są drożsi :'( (raz przesyłka kurierem wyniosła nawet 28 zł :shock: ) To chyba wszyscy wiedzą Czy w ten sposób odpowiadasz na mój post, w którym napisałem, że "czasem kurierem się nie da"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 też mam paczki w drodze... ale może nie dopuszczą do tego strajku, przecież to nie tylko paczki ucierpią, wszelkie dokumenty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 wedle prawa mają prawo strajkować, jeśli wystosowali wszystkie pierwszorzędne sposoby (dyplomacja, strajk ostrzegawczy etc.) to nikt im nie może przeszkodzić ... tylko że na tym ucierpi cała Polska, nie tylko zarząd ... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Więc moja jedyna nadzieja że paczuszka dojdzie jutro, lub w sobotę, kitajce wysłały mi ją w piątek, więc jest szansa :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 ErAsSo chodziło mi o niedopuszczenie - udane negocjacje, bo chyba rządowi nie zależy na tym aby nikt żadnego listu nawet nie mógł dostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Ja tez czekam na paczkę z miejscowości OK 20km odemnie już 2 dni a w 2 dni paczka z Rzeszowa mi przyszła. Ale co zrobić maja takie prawo i tego im nie zabronimy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 strajku nie ma, jeśli będzie to od bodajże 5 maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pulo29 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 strajku nie ma, jeśli będzie to od bodajże 5 maja To prawda. Właśnie słuchałem wiadomości w radiu i strajk jest przeunięty o 2 Wochen, a jeśli pocztowcy dostaną podwyżki (w co nie wierzę), to w ogóle nie będzie strajku. Fajowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam712 Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Bodajże za trzy lata uwolnią rynek małych przesyłek-i wtedy zobaczymy jak PP będzie się reorganizować :twisted: Obecnie na jednego doręczyciela(prawdziwego listonosza)przypada trzech pracowników "zaplecza"(biuraliści,kierownicy,prezesi ,kierownicy,panie w okienkach,magazynierzy.....) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Strajku nie ma, ale Poczta Polska i tak działa jak by wszyscy strajkowali. U mnie na poczcie Pani "Jadzia" w okienku robi łaskę że ogóle tam siedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Mozna tak zrobić żeby im płacić za dostarczenie paczek ale w terminie . Ale coś mi sie zdaje ze tak to by poczta bardzo szybko upadła ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Strajku nie ma, ale Poczta Polska i tak działa jak by wszyscy strajkowali.U mnie na poczcie Pani "Jadzia" w okienku robi łaskę że ogóle tam siedzi. a u mnie paczka z 4hobby.pl wysłana w piątek tydzień temu jeszcze nie doszła... (PROrytetem...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 kiedyś będąc na wakacjach pytam na poczcie - ile będzie szła pocztówka z Gdańska do Warszawy? Łaskawa pani mi odpowiada- tydzień priorytetem a normalnie dwa tygodnie. pytam dalej - czemu normalnie tak długo? pani mi odpowiada- jadą tym samym samochodem ale później leżą na poczcie i czekają bo nie są priorytetare. ps. pozdrawiam wszystkich Listonoszy :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Hehe, no coś w tym musi być! A tak swoja drogą, przecież koszty przesyłki stale rosną, a chcąc mieć jakąś "pewność", że przesyłka dojdzie, to i tak płacimy dodatkowe opłaty" np: za nalepkę "R" lub "Prioritaire", czyli poczya dalej zarabia . Co tu dużo pisać, skandal do kwadratu i basta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Działania poczty pod względem jakości porównałbym do super extra rewelacyjnej firmy pod tytułem: tpsa .Obie mają porównywalny poziom w świadczeniu usług i podobne podejście do klienta.No cóż, co monopol to monopol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.