Skocz do zawartości

Four Star 60 SIG

gregwait

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Skończyłem budowę swojego nowego modelu.

Jest to Four Star 60 firmy SIG "kit" zakupiony w nastiku

rozpiętość 180cm

waga ok. 3450g

napęd OS Max FS70II

Jak pogoda dopisze oblot w niedzielę.

4star003.jpg

4star005.jpg

Opublikowano

mnie zraziło cos innego mianowicie dlaczoeg pilot dostaje po twarzy spalinami? troche to nie ergonomiczne. ja bym silnik obrocił(jesli była by taka mozliwosc ale pomysl nad tym bo przekonasz sie ze to nie tak)

Opublikowano

Fajny modelik.

zraziło cos innego mianowicie dlaczoeg pilot dostaje po twarzy spalinami? troche to nie ergonomiczne. ja bym silnik obrocił(jesli była by taka mozliwosc ale pomysl nad tym bo przekonasz sie ze to nie tak)

Laminat w prawdziwym samolocie można by było ale to jest tylko zabawka i pilotowi to nie przeszkadzac bedzie no poza tym że będzie się brudzić kabinka.

Opublikowano

No to wiesz, Grzegorz.. jak wstanę to... ;-)

Kolego Laminat - Grzegorz już nie jeden model tak z silnikiem ustawiał i nigdy nie było problemu przez to ;)

Opublikowano
mnie zraziło cos innego mianowicie dlaczoeg pilot dostaje po twarzy spalinami? troche to nie ergonomiczne.

Pilot ma w zanadrzu maskę tlenową. Zakłada ją w razie potrzeby :D

Opublikowano

...też nie rozumiem tej "nieergonomiczności" spalin i pilota :D

Przecież jak się nałyka niespalonych resztek paliwa to będzie dopał - nic się nie zmarnuje, czyli lepsza gospodarka paliwowa, lepsze wykorzystanie materiałów pędnych :wink:

To tak "na chłopski rozum", ale może się mylę, bo ja tu ględzę o "ekonomiczności", a nie "ergonomiczności" :oops:

Opublikowano

Mam pytanko odnośnie jakości zestawu. Czy to była wycinanka laserowa, czy CNC? Jaka była jakość elementów, dokładność ich wykonania, spasowanie? Myślę powoli nad innym modelem tej firmy i dlatego prosiłbym o opinie.

Opublikowano

Części modelu zostały wycięte bardzo dokładnie laserem. Spasowanie elementów bardzo dobre.

Wcześniej budowałem SlowPoke'a firmy Great Planes, i według mnie zestaw SIGa jest wykonany lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.