gregwait Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Witam Skończyłem budowę swojego nowego modelu. Jest to Four Star 60 firmy SIG "kit" zakupiony w nastiku rozpiętość 180cm waga ok. 3450g napęd OS Max FS70II Jak pogoda dopisze oblot w niedzielę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pa_Czyz Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Piękny Przydały by się jeszcze jakieś czerwone owiewki na koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 mnie zraziło cos innego mianowicie dlaczoeg pilot dostaje po twarzy spalinami? troche to nie ergonomiczne. ja bym silnik obrocił(jesli była by taka mozliwosc ale pomysl nad tym bo przekonasz sie ze to nie tak) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Fajny modelik. zraziło cos innego mianowicie dlaczoeg pilot dostaje po twarzy spalinami? troche to nie ergonomiczne. ja bym silnik obrocił(jesli była by taka mozliwosc ale pomysl nad tym bo przekonasz sie ze to nie tak) Laminat w prawdziwym samolocie można by było ale to jest tylko zabawka i pilotowi to nie przeszkadzac bedzie no poza tym że będzie się brudzić kabinka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 No to wiesz, Grzegorz.. jak wstanę to... ;-) Kolego Laminat - Grzegorz już nie jeden model tak z silnikiem ustawiał i nigdy nie było problemu przez to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregwait Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 mnie zraziło cos innego mianowicie dlaczoeg pilot dostaje po twarzy spalinami? troche to nie ergonomiczne. Pilot ma w zanadrzu maskę tlenową. Zakłada ją w razie potrzeby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 ...też nie rozumiem tej "nieergonomiczności" spalin i pilota Przecież jak się nałyka niespalonych resztek paliwa to będzie dopał - nic się nie zmarnuje, czyli lepsza gospodarka paliwowa, lepsze wykorzystanie materiałów pędnych :wink: To tak "na chłopski rozum", ale może się mylę, bo ja tu ględzę o "ekonomiczności", a nie "ergonomiczności" :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 No jak, przeciez ma owiewke. Moze powinien miec wycieraczke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Coś się tam nagrało http://pl.youtube.com/watch?v=g4I9oxu-02A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pa_Czyz Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 No i super. Gratulacje Grzegorz. W niedziele jak pogoda ładna bedzie zapraszam do nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Mam pytanko odnośnie jakości zestawu. Czy to była wycinanka laserowa, czy CNC? Jaka była jakość elementów, dokładność ich wykonania, spasowanie? Myślę powoli nad innym modelem tej firmy i dlatego prosiłbym o opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregwait Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Części modelu zostały wycięte bardzo dokładnie laserem. Spasowanie elementów bardzo dobre. Wcześniej budowałem SlowPoke'a firmy Great Planes, i według mnie zestaw SIGa jest wykonany lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Dzięki za odpowiedź Mam nadzieję, że SIG ma jednakową jakość wykonania we wszystkich swoich modelach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.