o.patrykmodelarz Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Witam Kupiłem model cnc, będę tutaj zamieszczał relacje z budowy Budowę zacząłem w środę Jeśli robię coś źle lub niedokładnie nie estetycznie bardzo proszę zwróćcie uwagę (dopiero się uczę) Mam wielki problem z zawiasami, jak przejdę przez balsę to strzępi mi piankę i jak dam klej to nie zdążę wsunąć do końca zawias bo się od razu przykleja Poniżej zamieszczam zdjęcia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Nie będzie za słaby ten silnik na akrobata ?. Mam pytanie, gdzie kupileś model ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Gdzie to dojrzałeś jaki to silnik ? Po wielkości oceniasz .. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Gdzie to dojrzałeś jaki to silnik ? Po wielkości oceniasz .. ? redox 500/1400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Jaki klej?? Jakie zawiasy? Ja najpierw naciąłem skalpelem balsę i styropian. Silnik za slaby jaki to? Ja mam emax 2822 i gf2215/15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 redox 500/1400 Faktycznie na jednej fotce widać :) przegapiłem bo zdjęcia nie za bardzo wyraźne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Czyli silnik 160W? 1400 kV? To w czym problem ? Jak model wazy około 450g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Czyli silnik 160W? 1400 kV? To w czym problem ? Jak model wazy około 450g Ja jak bym robil akrobata, to musialbym mieć: szybkosć i loty pionowo jak strzała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Miałeś ten model? Ja mam emax 2822 w nim i uwierz mi jest szybki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Model Skończony jutro wrzucę zdjęcia Przy dzisiejszym oblocie potrzaskałem trochę przód. Przed lotem sprawdzałem czy w dobrą stronę się wychylają stery ale przegapiłem ster wysokości .... dalej chyba nie muszę mówić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Czasem bywa, jak się człowiek podjara to potem tak jest hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 20 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2015 Hehe znam to Czekam na zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 22 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Tak model wygląda Film z oblotu już montuję Jestem z niego bardzo zadowolony jest szybki na śmigle 6x5,5 i mam ustawione minimalne ustawienia a jest czuły na każdy ruch I to mi się marzyłó, jest ona super 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Super wygląda dawaj filmik !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 WITAM wrzucam film z oblotu Jedna uwaga do niego jest BARDZO delikatny każde muśnięcie mocniejsze kratówka już są ślady nie mówiąc o twardych lądowaniach Np.dzisiaj znowu potrzaskałem kadłub I mam Pytanie Jak rozwalę go do końca to kupił bym nowego ale myślę aby wzmocnić szkłem natarcie skrzydła i ustrzeżenia a węglem kadłub i całego obkleić folią ma to sens? Bo ciężko uczyć się nim akrobacji Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Jaki jest czas lotu na tej konfiguracji osprzętu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Ciężko mi powiedzieć bo nie latałem dłużej niż po 10 minut ale po locie i tak miała jesczę dużo mocy myślę ze tak ok 15 minut to spokojnie można było by wylatać W pionier 1400 ( nie wiem jak odmienić ) rekord to 75 min ale było to raz bo ciężko latać nom stop przez ponad godzinę (nawet na leżaku) Jeśli chodzi o silnik to jest redox 1000/1400 z zmienioną stroną wału, z porównaniem np do silnika oryginalnego od pioniera to zżera dużo mniej prądu (silnikiem z Pioneera dało się latać na tej samej baterii max 20 min ps w pionierze jak i w akrobatce latałem na tym samym śmigle ( apc 6x5,5) Pozdrawiam O.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Gratulacje oblotu Ciekawi mnie tylko jak przełożyłeś oś w redox'ie (odmieniam przez ' ) bo ja się z tym troszkę natrudziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Gratulacje oblotu Ciekawi mnie tylko jak przełożyłeś oś w redox'ie (odmieniam przez ' ) bo ja się z tym troszkę natrudziłem SANY4598.JPG Ja to odkręcam wyciągam obudowe i mloteczkiem lekko stukam i wypada sam Model ładnie lata i gratuluje oblotu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Ja najpierw zdjąłem zawleczkę (tam gdzie się przykręca silnik) Z drugiej strony odkręciłem śrubki ( są po bokach na samej górze tej okrywy co się kręci razem z wałem ) Potem wbiłem wał aby wystawał z drugiej strony i zamontowałem zawleczkę i przykręciłem śrubki (żeby odkręcić śrubki potrzebujesz śrubokręta w kształcie kwiatka/gwiazdki (nie imbus) Pozdrawiam O.P PS nie zgub zawleczki bo się wał z pokrywką bezie sam wyciągał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi