-arek- Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Witam. Posiadam nadajnik 35 MHz i zastanawiam się czy dokupić SkyAssistant, czy lepiej nowy nadajnik 2,4 GHz z telemetrią? Będę wdzięczny za wszelkie uwagi i opinie o wymienionych systemach. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 SkyAssistant jest lepszy niż większość fabrycznych układów Vario do telemetrii. Ale tez i cięższy. No i to tylko vario. Z drugiej strony vario szybko sie nudzi Ja teraz je tylko wykorzystuje do sprawdzania wysokości. Mimo wszystko proponuje Tobie zakup 2.4GHz z telemetrią. A jak chcesz dobre niefabryczne vario możesz dokupić coś z WStech lub SMmodelbau. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Sam póki co latam jeszcze na 35 MHz i kiedyś sporo latałem ze SkyAssistant-em. Teraz mam zamiar przejść na 2,4 GHz z telemetrią i tylko czekam na pojawienie się nadajnika FrSky Chorus. Telemetria jest bardziej przyszłościowa i daje dużo większe możliwości. Poza tym dobry czujnik wariometru będzie i tak sporo tańszy niż SkyAsistant z radiotelefonem. Odpada właśnie też dodatek w postaci radiotelefonu LPD/PMR, który trzeba zabierać ze sobą na latanie i pamiętać o jego ładowaniu. Także jakość dźwięku nie jest najlepsza, bo transmisja jest analogowa i przy telemetrii jest dużo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-arek- Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Bardzo dziękuję za odpowiedzi i podpowiedzi. Zdecydowałem się na 2,4GHz, a precyzyjniej aparaturę MZ-24. Zdaje sobie sprawę, że to juz nie jest ten (stary, solidny) Graupner, ale chyba nie bedzie tak źle? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Nie bedzie bedzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi