o.patrykmodelarz Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Po części tak ale wiadomo zawsze sie chce być tym najlepszym a ja to muszę zwalczać bo mam na tym op sesje i tak jak pan pisze przestaje mnie to bawić i biorę to za poważnie i nie mogę sobie z tym poradzić i tylko się porównuje czy nie jestem gorszy i co muszę zrobić żeby być lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Młody jesteś a już świrujesz Jeżeli mogę doradzić .. zmień myślenie bo nawet się nie obejrzysz a zostaniesz wrakiem człowieka. Chcesz być najlepszy - bądź Sobą bez względu na to jacy są inni i co pozornie robią lepiej od Ciebie !! Inni to szybko docenią .. Rywalizacja w życiu jest wskazana, ale nie zawsze pomocna. W Twoim obsesyjnym podejściu może Cię zniszczyć bo nie każdemu jest dane być najlepszym akurat w tym co by się marzyło. Ambicje i pierwsze porażki bezpowrotnie zniszczyły wielu sportowców ... a w modelarstwie liczy się towarzystwo i wspólna zabawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o.patrykmodelarz Opublikowano 28 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 to myśli pan że moje porażki nie mają wpływu na Całę życie i mogę potem być w tym dobry? Już dawno próbowałem zmienić myślenie tylko coś mi to za bardzo nie wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Patryku to nie tak ! Po pierwsze na forum to jestem Kacper a nie Pan Jak Sam stwierdziłeś zaczynasz mieć problem z ciśnieniem bycia najlepszym. Dobre postanowienie, ale nie na początek. Popróbuj, podpatrz póki co lepszych i ćwicz do woli. Zobacz jak Ci to idzie i idź dalej tą drogą, ale nie nakładaj na Siebie presji bo może Cię to w pewnym momencie zacząć zawodzić i przerastać i zaczną się schody .. Jedyne co miałem na myśli - podejdź do tego na luzie i tak samo realizuj Swoje postanowienia. Nawet nie powątpiewałem, że w pewnym momencie nie możesz być w tym dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 No tak jakbym słyszał Piotrka , Chciał być najlepszy w pływaniu ,koszykówce ,piłce nożnej,narciarstwie,hokeju,tenisie stołowym ,a ze tak trudno, to zaczął równolegle z koszykówką grać w szachy. Tam nauczył się przegrywać aby stać sie lepszym zawodnikiem. Doszedł do 3 kategorii i dał spokój, bo dobrzy szachiści muszą temu poświęcić cały czas. Jednak przy szachownicy nauczył się skupienia i koncentracji co dało efekty w modelarstwie i tenisie stołowym.. Dobrze że zdajesz sobie sprawę ze swoich niedociągnięć . Uwierz że dasz radę a będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi