Emil Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zdjęcia i filmik będą , już ja to dopilnuję. To chyba logiczne że każdy silnik będzie przetestowany i sprawdzony pod każdym kątem. Jakieś zareklamowanie także będzie. TomekW czemu silnik ma pochodzić dłużej jak pare minut??? Maciek napewno wymyśli jakiś model i będziemy testowali silnik nim poczniemy sprzedaż.Ewentualne poprawki ,ile taki silnik wytrzyma , co będzie jego słaba stroną i mocną ,itp. Nigdy nie sprzedaje się nie sprawdzonego towaru :wink: Może jednak uwierzcie w to że warto by przynajmniej spróbować :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Poz Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 silniki oczywiście że będą testowane!!Ci co mnie znają wiedzą ,że jestem uczciwy.A co do silnika membrany w silniku czasami działają kilka minut, a czasami kilka godzin.tego się nieda przewidzieć kiedy padnie membrana. do silnika bylyby dołanczane 2 zapasowe membrany.Membrany oczywiście wycinane laserem(nie moim). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Czym wy tak się dziwicie?? Nie ma prostszego silnika na świecie niż silnik pulsacyjny I masz pierwszego klienta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ja tez tego nie rozumiem dlaczego tu powstal taki napiety klimat Chlopak chcial "zbadac rynek" a zrobiono prawie z niego glupca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Za 90 zł też biore jeden ;] czekam na filmy i fotki! tylko żeby sie na pianie nie skończyło :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Mamy w klubie stary silnik pulsacyjny Gado Nie jest to takie proste Chyba że Ten młody człowiek to geniusz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Witam, za tez wezme za 90 zł jeden tylko napewno przetestowany ale jak ktoś chce mogę wykonać inny silnik pulsacynjy na podstawie filmów z youtube główny element to słoik po dżemie wystarczy zrobic dziurke w wieczku wlać do środka trochę łatwopalnej substancji i porządnie wstrząsnać tym słowikiem później tylko zapałaka i mamy silnik pulsacyjny proste nie za za parę złotych ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes18 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 qpa - Przeciez pisal ze 90 to koszt materialow ;] Emil co jak co ale prosciejszego silnika niz pulsacyjny to nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Ramzes - nik z nikogo nie zrobił tu głupca. Jednak jesli 14 letnie dziecko miałoby montować, testować, a w końcu sprzedać mi silnik pulsacyjny to niestety podziękowałbym z taki interes. Maciej Poz - zabroń temu 14 latkowi pisania w twoim imieniu jesli nie chcesz stracić ledwo co pozyskanych klientów. Chociaz z tego co piszesz masz niewiele więcej. W takim razie napisz coś więcej o swoim wykształceniu i praktyce w budowie tego rodzaju silników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Obejrzałem sobie jeszcze raz rysunki silnika umieszczone na stronie http://modelarz.com/pliki.php?itp=1&w=lista&offset=100 i trochę poszperałem po cenach materiałów ,właściwych materiałów i w zadnym wypadku nie wychodzi mi 90 zł.No cóż może się mylę .Jezeli wykonawca ma tyle samo lat co jego "dopilnowujacy " kolega to nasuwa mi się jedno stwierdzenie nieletni wirtuoz obrabiarek (do metalu oczywiscie) :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@verick Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Powiedziałeś co innego: cena takiego silnika liczac bez kosztów wykonania to około 90 zł na jeden silnik wychodzi. Teraz piszesz, że cena materiałów to również 90zł. Czyli za 180zł ja również kupię i to dwa pod warunkiem , że będą sprawdzone i testowane. Dziwie sie, ze ludzie sadza, iz cos takiego mozna kupic za 90 zl. Skoro bez kosztow wykonania jest 90 zl to znaczy, ze z nimi moze byc i 1000 zl. W koncu godzina pracy kogos kto sie zna na czyms nie jest wyceniana na 5 zl tylko znacznie wiecej. To tak jak gosciu naprawial male wniecenie w blotniku u mechanika, ten raz klepnal, naprawil i zażądał 100 zl. Klient sie dziwi co tak duzo, na co mechanik mówi: 5 zl za uderzenie mlotkiem i 95 zl za wiedze gdzie trzeba klepnac. Z tym silnikiem jest tak samo. Wiec jesli ludzie beda go na allegro kupowac po 500 zl to po tyle go sprzedawaj i nie po mniej !. Jedyne co mu pozostaje udowodnic to, ze ten silnik bedzie dzialal konkretna ilosc godzin. Nie wiem czy 10 czy tez 100. Ja bym na jego miejscu zrobil jeden, dal komus do testow zeby ta osoba tu napisala tu na forum co i jak. Bo rzeczywiscie co niektorzy tu troche na niego naskoczyli, jeszcze sie wystraszy i zniknie nam kolejny talent w Polsce. Dziwne, ze to sie tak czesto w tym kraju... Robcie wszystko aby zaczal ich produkowac duzo i sprzedawal w Polsce za granice a potem zalozyl DUZA, dobrze prosperujaca firme modelrska. I takiego scenariusza wydarzen bym mu zyczyl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 No dobra ...za zmietoszona stowke tez wezme -tylko spawy musza byc czyste ...zadne nitowane na zakladke rury ... pozdrawiam Janek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Poz Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 M@verick, Piszesz ,żebym udowodnił ile pracyje silnik.Niestety tak jak mówiłem w takich silnikach zawory(membrana)czasami pracuja kilka godzin a czasami kilka minut.Moj tata ma warsztat gdzie ma frezarke, tokarke i tata nauczył mnie jak się robi gwinty na tokarce,stożki itp.naprawde,nie sprzedałbym żeczy która by się rozsypała po kilku minutach.!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Jeżeli miałby parametry porównywalne do tego (400g wagi i 2,5kg ciągu), to można się pobawić w straszenie kretów taką grzmiącą rurą: http://www.cavalloni.hu/2000_2/aerojet.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Emil co jak co ale prosciejszego silnika niz pulsacyjny to nie ma -Wiem Maciej Poz - zabroń temu 14 latkowi pisania w twoim imieniu jesli nie chcesz stracić ledwo co pozyskanych klientów. Chociaz z tego co piszesz masz niewiele więcej. - Dodam że ja będę pomagał maćkowi , może nie w produkcji ale będę mu pomagał. :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Maciej, na razie dostarcz materiały foto/wideo - jak będzie działać, to skutecznie zamkniesz kłapaczki niedowiarkom i żartownisiom ;-) Podaj też parametry takie jak rozmiary silnika, waga, ciąg i na ile starcza np. litr paliwa. Musisz też zrobić instrukcję i się zabezpieczyć, tj. np. "autor nie ponosi odpowiedzialności ze ewentualne szkody materialne jak i zdrowotne podczas używania silnika" itp. itd. A na końcu podajesz cenę. To nie takie hop-siup, zajmij się tym, a nie rozwiewaj wątpliwości bez udokumentowanych dowodów :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Maciej Poz, to co w końcu z tym silnikiem pulsacyjnym? Jakieś konkrety, czy tylko czcze gadanie i robienie zamieszania? Zobacz ilu jest chętnych, kasa sama pcha ci się w łapy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 "tylko czcze gadanie i robienie zamieszania" niestety tylko to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Dajcie spokój chłopakom.Pewnie jadą z produkcją na trzy zmiany :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Najpierw maciek musi dokończyć dokończyć tokarke i pomyślimy co dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.