azja Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Witam Niedawno kupiłem motoszybowiec Adriana od Topmodel. 2,08 m klapy, lotki, usterzenie typu V. Posiadam aparaturę OPTIC 6 QPCM i odbiornik HFD-08RD. Model jest już praktycznie złożony, jednak mam problem z prawidłowym podłączeniem serw (6). Lotki podłączyłem na kanał k1 i k5, usterzenie k2 i k4, motor k3, a klapy k6 na kablu Y. Klapy zamiast wychylać się w jednym kierunku wychylają się w kierunkach przeciwnych. Prosiłbym o pomoc jak się z tym uporać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Najprościej to kupić elektroniczny rewers http://nastik.pl/rewers-ruchu-serwa-nfinv1-p-1856.html (wpinasz go za kablem Y przed serwem) Lub jeśli jest miejsce w skrzydle to trzeba inaczej zamontować jedno serwo. Bo teraz masz je zamontowane lustrzanie a powinny być nie lustrzanie zamontowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 u siebie w micro serwie przylutowywałem kabelki na silniku w serwie, serwo działa do dzisiaj i ma się dobrze, koszt = 0zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Adam, litości, czytaj ze zrozumieniem!!!!!! :evil: :evil: Kolego azja, jesli masz mozliwosc, to przepnij lotki na kabel Y zamiast klap, wtedy jeden kanał załatwi na razie sprawę, a klapy podepniesz pod 2 osobne kanały, O ILE aparatura na to pozwala. W innym przypadku polecam to, co Rafał B - rewerser wpięty przed jedno z serw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Koledzy, sprawa dotyczy serw czeskich TS1816. jeśli chodzi o lutowanie to mam pewne obawy co do efektu po mojej ingerencji. Marcin po napisaniu postu przeczytałem póżniej jeszcze kilka i wiem że ten temat był już drążony na forum. Myślę że jednak moduł rewersu będzie najlepszy, ale zamiana na lotki to na teraz w moim przypadku wyjście jedyne. Myślę że Optic 6 da radę? Co myślicie o tym modelu, bo nie znalazłem na żadnym forum nic na temat ADRIANY. p o z d r a w i a m a z j a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtom Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 mam coś prawie identycznego pomysł z kablem Y na lotkach jest najdelikatniej nieszczęśliwy tracisz funkcję CROW ( motylek) - niezwykle przydatne :wink: tracisz różnicowe lotki - czyli co zakręt tak gdześ o metr niżej swego czasu miałem w lotkach serwa z trybami z plastiku przeszedłem na metalowe - przy ostrym lataniu plastiki zbyt szybko "łysiały" z Adriany, przyznaję, mam tylko winglety - to je ono w lataniu nie przeszkadza, ale za to jak wygląda ! edit: ja w klapach przelutowałem kabelki silnika i potencjometru w 81MG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 t Tomtom sorki że zawracam głowę ale zamówię ten rewers w R I K U ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtom Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 przekopałem parę sklepów, ale rewersy jakos zanikły może ktoś widział i da znać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 przekopałem parę sklepów, ale rewersy jakos zanikły Najprościej to kupić elektroniczny rewers http://nastik.pl/rewers-r...nv1-p-1856.html (wpinasz go za kablem Y przed serwem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomtom Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azja Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zamówiłem i czekam na przesyłkę z NASTIKA, bo to chyba jedyny sklep gdzie można kupić rewers. Dzięki za pomoc. p o z d r a w i a m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.