baciar Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jako, ze tytul szlachecki "Naczelny fotograf forum" nadany mi przez Szanownych Kolegow do czegos zobowiazuje, postanowilem pokazac Wam jeszcze kilka fotek z mojej kolekcji. smog nad Zakopianka ponad mglami zimowy zachod slonca Zakopane cale sniegiem zasypane Dolina Olczyska z lotu ptaka Skocznie narciarskie Wielka Krokiew w calej okazalosci Zakopane latem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zdjęcia są po prostu pikne !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Ja chcę w góry! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł.X Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Wspaniała jakość i jeszcze lepsze ujęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Czujecie z czwartego zdjęcia zrobić puzzle powiedzmy 2000 elementów. Rok układania a kiedy latać? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti61 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 No tak, widać że to właściwy facet na właściwym miejscu :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRC Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Gratuluje profesjonalizmu Moze kiedyś wpadne polatac FPV do zakopanego gdzie i za ile kupiles movie stara ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciar Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Movie Star byl ekstra sciagniety z Niemiec, cena wyszla cos okolo 450zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Tu możan go kupić http://www.modelspot.com/mpx/movie.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz.pl Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 szukam na tym forum i szukam i nie mogę znaleźć jakieś linka spisu czy czegoś jakich aparatów używać jkaby ktos coś miał byłbym wdzięczny... a zdjęcia piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Ja proponuję zacząć od używania aparatu o nazwie przecinek. Potem możemy przejść do bardziej zaawansowanych konstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 szukam na tym forum i szukam i nie mogę znaleźć jakieś linka spisu czy czegoś jakich aparatów używać jkaby ktos coś miał byłbym wdzięczny... a zdjęcia piękne Ja zacząłem używać Panasonic DMC-SF3, na razie zrobiłem jeden krótki film testując możliwości modelu. Jestem zadowolony z tego aparaciku, robi ładne zdjęcia i mieści się w przyzwoitej wadze, 140g z baterią. Film do obejrzenia w wątku o ASW 15. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciar Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 szukam na tym forum i szukam i nie mogę znaleźć jakieś linka spisu czy czegoś jakich aparatów używać jakby ktoś coś miał byłbym wdzięczny... a zdjęcia piękne Wydaje mi się, że do robienia zdjęć z powietrza nadaje się prawie każdy aparat. Wybór uzależniony jest przede wszystkim od tego ile dodatkowego obciążenia możemy zabrać na pokład, i czy da się go jakoś rozsądnie zamontować w modelu. Napewno można zrezygnować z aparatu o dużym zoomie, bo i tak nie będziemy z niego korzystać, a im mniej skomplikowny obiektyw tym lepiej przy twardych lądowaniach. Jedną z podstawowych cech takiego aparatu powinna być możliwość robienia zdjęć seryjnych. Dobrze jest jeżeli aparat potrafi nagrywać video dobrej jakości, bo wtedy również można go wykorzystywać do kręcenia filmów z powietrza. No i trzeba skalkulować ile kasy możemy poświęcić w razie jakiejś nieprzewidzianej przygody (kraksa, ucieczka). Na ogół im droższy tym lepsze zdjęcia, ale nie jest to regułą. Ja aktualnie używam Canona PowerShot A550 za ok.500zł i masie 260g z bateriami, zarówno do zdjęć jak i do kręcenia filmów z powietrza. A tutaj żeby odświeżyć trochę galerię, jedna z fotek zrobionych w/w aparatem kilka dni temu nad Bukowiną Tatrzańską (28.09.2008r.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Łał! baciar, wrzucaj fotografie częściej! W końcu tytuł zobowiązuje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrowy Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu ! Czy można prosić o zdjęcie systemu do zdalnego wyzwalania migawki w aparacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciar Opublikowano 10 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 A oto mój system "trzy w jednym", czyli "zdalne wyzwalanie migawki + pochłaniacz drgań + ochrona zderzeniowa". Nie jest to może zbyt wyszukane rozwiązanie, ale działa doskonale, no i zero ingerencji w aparat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Hej, wygląda na to, że lataliśmy prawie w tym samym miejscu Potem jeszcze pojechałem dalej w stronę Słowacji: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrowy Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Proste i skuteczne. Nic dodać, nic ująć. Niestety mój Olimpus mju ma bardzo mały spust migawki i muszę pokombinować jak zamontować serwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.