baciar Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Jako, ze tytul szlachecki "Naczelny fotograf forum" nadany mi przez Szanownych Kolegow do czegos zobowiazuje, postanowilem pokazac Wam jeszcze kilka fotek z mojej kolekcji. smog nad Zakopianka ponad mglami zimowy zachod slonca Zakopane cale sniegiem zasypane Dolina Olczyska z lotu ptaka Skocznie narciarskie Wielka Krokiew w calej okazalosci Zakopane latem
Paweł.X Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Wspaniała jakość i jeszcze lepsze ujęcia.
Mareq Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Czujecie z czwartego zdjęcia zrobić puzzle powiedzmy 2000 elementów. Rok układania a kiedy latać? :wink:
arti61 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 No tak, widać że to właściwy facet na właściwym miejscu :jupi:
IRC Opublikowano 8 Maja 2008 Opublikowano 8 Maja 2008 Gratuluje profesjonalizmu Moze kiedyś wpadne polatac FPV do zakopanego gdzie i za ile kupiles movie stara ?
baciar Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Opublikowano 9 Maja 2008 Movie Star byl ekstra sciagniety z Niemiec, cena wyszla cos okolo 450zl.
Killerus Opublikowano 10 Maja 2008 Opublikowano 10 Maja 2008 Tu możan go kupić http://www.modelspot.com/mpx/movie.htm
lukwisz.pl Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 szukam na tym forum i szukam i nie mogę znaleźć jakieś linka spisu czy czegoś jakich aparatów używać jkaby ktos coś miał byłbym wdzięczny... a zdjęcia piękne
From_heaven Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 Ja proponuję zacząć od używania aparatu o nazwie przecinek. Potem możemy przejść do bardziej zaawansowanych konstrukcji.
Andych Opublikowano 8 Października 2008 Opublikowano 8 Października 2008 szukam na tym forum i szukam i nie mogę znaleźć jakieś linka spisu czy czegoś jakich aparatów używać jkaby ktos coś miał byłbym wdzięczny... a zdjęcia piękne Ja zacząłem używać Panasonic DMC-SF3, na razie zrobiłem jeden krótki film testując możliwości modelu. Jestem zadowolony z tego aparaciku, robi ładne zdjęcia i mieści się w przyzwoitej wadze, 140g z baterią. Film do obejrzenia w wątku o ASW 15.
baciar Opublikowano 9 Października 2008 Autor Opublikowano 9 Października 2008 szukam na tym forum i szukam i nie mogę znaleźć jakieś linka spisu czy czegoś jakich aparatów używać jakby ktoś coś miał byłbym wdzięczny... a zdjęcia piękne Wydaje mi się, że do robienia zdjęć z powietrza nadaje się prawie każdy aparat. Wybór uzależniony jest przede wszystkim od tego ile dodatkowego obciążenia możemy zabrać na pokład, i czy da się go jakoś rozsądnie zamontować w modelu. Napewno można zrezygnować z aparatu o dużym zoomie, bo i tak nie będziemy z niego korzystać, a im mniej skomplikowny obiektyw tym lepiej przy twardych lądowaniach. Jedną z podstawowych cech takiego aparatu powinna być możliwość robienia zdjęć seryjnych. Dobrze jest jeżeli aparat potrafi nagrywać video dobrej jakości, bo wtedy również można go wykorzystywać do kręcenia filmów z powietrza. No i trzeba skalkulować ile kasy możemy poświęcić w razie jakiejś nieprzewidzianej przygody (kraksa, ucieczka). Na ogół im droższy tym lepsze zdjęcia, ale nie jest to regułą. Ja aktualnie używam Canona PowerShot A550 za ok.500zł i masie 260g z bateriami, zarówno do zdjęć jak i do kręcenia filmów z powietrza. A tutaj żeby odświeżyć trochę galerię, jedna z fotek zrobionych w/w aparatem kilka dni temu nad Bukowiną Tatrzańską (28.09.2008r.)
Ładziak Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 Łał! baciar, wrzucaj fotografie częściej! W końcu tytuł zobowiązuje .
piotrowy Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 Odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu ! Czy można prosić o zdjęcie systemu do zdalnego wyzwalania migawki w aparacie.
baciar Opublikowano 10 Października 2008 Autor Opublikowano 10 Października 2008 A oto mój system "trzy w jednym", czyli "zdalne wyzwalanie migawki + pochłaniacz drgań + ochrona zderzeniowa". Nie jest to może zbyt wyszukane rozwiązanie, ale działa doskonale, no i zero ingerencji w aparat.
From_heaven Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 Hej, wygląda na to, że lataliśmy prawie w tym samym miejscu Potem jeszcze pojechałem dalej w stronę Słowacji:
piotrowy Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 Proste i skuteczne. Nic dodać, nic ująć. Niestety mój Olimpus mju ma bardzo mały spust migawki i muszę pokombinować jak zamontować serwo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.