robertus Opublikowano 29 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Zaproponuj coś zatem. Bo na razie to samą pianę bijecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Prawde mowiac jak kompresor z Biedry kosztuje 230zł to lepiej dolozyc i kupic na Allegro ten Stanleya za 330, przynajmniej ma ciśnieniomierz. Ja mialem 24l wczesniej i tez maluje modele, idealnie wychodzi, niestety po wlamaniu do garazu kompresora juz nie ma :-( na złodziejskie sk*****stwo lekarstwa nie ma, teraz potzrebuje do pracy i musze kupic cos mniejszego wiec chyba na Stanleya padnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 W sumie racja, Piotrek. Niepotrzebne emocje. Ale przynajmniej wydarłem od Kolegi informację, jaki sprzęt do malowania chcę kompresorem zasilać Krzysztof, jak chcesz kompresor lakierniczy, to przecież masz już punkt odniesienia (kompresor, którym malujesz i jak rozumiem, CI nie wystarcza). Kup z marketu taki o lepszych parametrach w tym większej wydajności i/lub o większym zbiorniku (w tą stroną bym poszedł) i po sprawie. Powodzenia! P.S. Przy rozcieńczonym nitro (bardzo lotny), małej dyszy 0,3mm i dużym ciśnieniu 3,5bar nie masz problemów z odkurzem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Robert, jak chcesz kupić cos małego to zainwestuj trochę i kup coś z butlą. http://allegro.pl/kompresor-aerografu-z-butla-3l-oryginal-as-186-i4992954985.html wersja budżetowa, coś lepszego, ale pasowało by filtr powietrza tam wsadzić jeszcze http://www.leroymerlin.pl/warsztat/urzadzenia-pneumatyczne/kompresory/kompresor-bezolejowy-c6bb34stn039-stanley,p171007,l895.html?gclid=Cj0KEQjwxd6oBRCRoMrWmLOCvI4BEiQAYyZdkQHRN4a28VxMhRDQyrYBaSriTaGBPeYrn0hB8DAA76kaAkpS8P8HAQ&gclsrc=aw.ds Wracając do kopresora z biedronki, to akurat mam taki do kół i oryginalny z zestawu naprawczego, który był w samochodzie zapasówki. Zrobiłem ostatnio porównanie i pompowałem koła 18" tymi kompresorami. Efekt był taki, że kompresor z biedronki można wsadzić w d**e. Robił więcej hałasu niż to warte, a ledwo co pompował. Ten z zestawu był dużo lepszy i szybszy. W sumie racja, Piotrek. Niepotrzebne emocje. Ale przynajmniej wydarłem od Kolegi informację, jaki sprzęt do malowania chcę kompresorem zasilać Krzysztof, jak chcesz kompresor lakierniczy, to przecież masz już punkt odniesienia (kompresor, którym malujesz i jak rozumiem, CI nie wystarcza). Kup z marketu taki o lepszych parametrach w tym większej wydajności i/lub o większym zbiorniku (w tą stroną bym poszedł) i po sprawie. Powodzenia! P.S. Przy rozcieńczonym nitro (bardzo lotny), małej dyszy 0,3mm i dużym ciśnieniu 3,5bar nie masz problemów z odkurzem? No jakiś punkt mam i dlatego dla mnie ważnym punktem odniesienia jest wydajność i w tym kierunku pójdę, bo na większa butlę nie mam miejsca w garażu bo auto nie wejdzie wtedy. Co do odkurzu to różnie z tym bywało. Zależy jak rozcieńczałem lakier, a robiłem to metodą prób i błędów. Najgorszy efekt był na srebrnym, ale ogólnie srebrny jest najgorszy do malowania, żeby ułożyć równo ziarno. Później pasta lekkościerna i problem znikał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teo Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Ja ostsatnio też szukałem kompresora takiego 24l i pan powiedział, że jeżeli to ma być do malowania, to kopmresor powinien mieć minumum 200l/min wydajności, bo nawet najtańszy pistolet do malowania czy aerograf, który pokazywał potrzebował min 200l wydajności z kopresora. Ja mam 24l 2KM, przy aerografie oraz pistolecie zaprawkowym 0.5mm F-2 mini (K-3 mini) nie odczuwam żadnych problemów z powietrzem. Myślę, że 0.8mm też pociągnie bez "oczekiwanie na dopompowanie". Samochodów nie maluję, a tym bardziej samochodów na raz dyszą z 2mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Robert, jak chcesz kupić cos małego to zainwestuj trochę i kup coś z butlą. http://allegro.pl/kompresor-aerografu-z-butla-3l-oryginal-as-186-i4992954985.html wersja budżetowa, coś lepszego, ale pasowało by filtr powietrza tam wsadzić jeszcze http://www.leroymerlin.pl/warsztat/urzadzenia-pneumatyczne/kompresory/kompresor-bezolejowy-c6bb34stn039-stanley,p171007,l895.html?gclid=Cj0KEQjwxd6oBRCRoMrWmLOCvI4BEiQAYyZdkQHRN4a28VxMhRDQyrYBaSriTaGBPeYrn0hB8DAA76kaAkpS8P8HAQ&gclsrc=aw.ds Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi