cyrax_ojz Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 będzie to już drugie wcielenie Dragona którego plany były drukowane w Modelarzu powiększony i zmodyfikowany z kilkoma poprawkami powraca na warsztat Silnik zdezelowana 30 rozpiętość 185cm długość 190cm zdjęcie poprzednika a teraz zabieramy się do pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Witam. Też kończę budowę DRAGONA tylko trochę mniejszego 150 cm z drobnymi modyfikacjami.Kibicuję i życzę aby był mniej pechowy od starszego brata Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Witam. Też kończę budowę DRAGONA tylko trochę mniejszego 150 cm z drobnymi modyfikacjami.Kibicuję i życzę aby był mniej pechowy od starszego brata Adam. A jakie modyfikacje wprowadziłeś? Może coś na planach trzeba zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 A jakie modyfikacje wprowadziłeś? Może coś na planach trzeba zmienić? raczej nie ma co zmieniać ten jak i poprzedni są większe od standardowego Dragona dzielone skrzydło musi być i nieco szerszy kadłub silnik mieścił się na styk i słabe było dojście do śrub mocujących skrzydła poprzednik miał dzielone skrzydła ale nie był rozbierany do transportu bo mieścił się w całości trochę czasu minęło mam inne samoloty które też chciał bym na lotnisko zabrać i kieszenie z papieru już być nie mogą więc tym razem przygotowałem sobie je z laminatu rurka dural 25mm i 3 zwoje tkaniny 120g pół żebra już są pozostało zrobić otwory na kieszenie bagnetu w żeberkach i oszlifować wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Panie Andrzeju w moim Dragonie również zmiany są kosmetyczne .Ponieważ strasznie podoba mi się U-Can-DO 60 , upodobniłem więc nieco kadłub do modelu Great Planes - nie naruszając oryginalnej konstrukcji ani proporcji skrzydeł i stateczników - biorąc pod uwagę pozytywne opinie użytkowników Pana konstrukcji.Całość przeskalowana minimalnie do rozpiętości 150 cm .Napęd 15 cm czterotakt.Pozdrawiam i gratuluję udanej konstrukcji - Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Panie Andrzeju w moim Dragonie również zmiany są kosmetyczne .Ponieważ strasznie podoba mi się U-Can-DO 60 , upodobniłem więc nieco kadłub do modelu Great Planes - nie naruszając oryginalnej konstrukcji ani proporcji skrzydeł i stateczników - biorąc pod uwagę pozytywne opinie użytkowników Pana konstrukcji.Całość przeskalowana minimalnie do rozpiętości 150 cm .Napęd 15 cm czterotakt.Pozdrawiam i gratuluję udanej konstrukcji - Adam. Witam Dzięki za dobre słowa, jakoś tak wyszło z Dragonem . Wg opisów Dragon powstał już w czterech wielkościach, oryginał, większy, jeszcze większy i mini, bo Prezes Henio( u nas) zbudował też wersję o rozpiętości 1100mm. I też dobrze lata . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Maciej z czego zrobiłeś te żeberka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Trochę podobny do Madmana, albo Madman do niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daan Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Będę kibicował, świetny model, może też zrobię drugiego smoczusia, chociaż na razie pierwszy troche poobijany ale lata wspaniale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Maciej z czego zrobiłeś te żeberka? projekt po taniości i z tego co mam więc zwykła sklejka 3mm pół żebra tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Trochę podobny do Madmana, albo Madman do niego A dla obu inspiracją był Madness , poszukaj jak wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 projekt po taniości i z tego co mam więc zwykła sklejka 3mm pół żebra tak samo Po taniości czyli zamiast balsy a sklejka balsowo-lipowa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Po taniości czyli zamiast balsy a sklejka balsowo-lipowa ? balso-sklejka tylko na boki z przodu kadłuba cd. skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 zaczynamy kadłub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 powoli do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 9 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2015 nadal powoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 tempo jak w ogrodnictwie ale przynajmniej stabilnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 mała aktualizacja po 2 latach .... dobrze że w modelarni nie mam wilgoci bo nie było by do czego wracać pozostało przygotować mocowanie serwa wysokości i kółka ogonowego może w tym roku jeszcze poleci 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzejek5456 Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 CZESĆ był oblot???? Na zbliiżającą się zimę planuję budowę tego modelu pod silnik 30 ale narazie mam problem z planami pod tą wielkośc silnika Słabo chyba szukalem w necie Czy mógłbyś pomóc w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Nie istnieją takie plany,Przeczytaj pierwszy post w tym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi