cyrax_ojz Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 będzie to już drugie wcielenie Dragona którego plany były drukowane w Modelarzu powiększony i zmodyfikowany z kilkoma poprawkami powraca na warsztat Silnik zdezelowana 30 rozpiętość 185cm długość 190cm zdjęcie poprzednika a teraz zabieramy się do pracy
dyra63 Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 Witam. Też kończę budowę DRAGONA tylko trochę mniejszego 150 cm z drobnymi modyfikacjami.Kibicuję i życzę aby był mniej pechowy od starszego brata Adam.
jędrek Opublikowano 31 Marca 2015 Opublikowano 31 Marca 2015 Witam. Też kończę budowę DRAGONA tylko trochę mniejszego 150 cm z drobnymi modyfikacjami.Kibicuję i życzę aby był mniej pechowy od starszego brata Adam. A jakie modyfikacje wprowadziłeś? Może coś na planach trzeba zmienić?
cyrax_ojz Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2015 A jakie modyfikacje wprowadziłeś? Może coś na planach trzeba zmienić? raczej nie ma co zmieniać ten jak i poprzedni są większe od standardowego Dragona dzielone skrzydło musi być i nieco szerszy kadłub silnik mieścił się na styk i słabe było dojście do śrub mocujących skrzydła poprzednik miał dzielone skrzydła ale nie był rozbierany do transportu bo mieścił się w całości trochę czasu minęło mam inne samoloty które też chciał bym na lotnisko zabrać i kieszenie z papieru już być nie mogą więc tym razem przygotowałem sobie je z laminatu rurka dural 25mm i 3 zwoje tkaniny 120g pół żebra już są pozostało zrobić otwory na kieszenie bagnetu w żeberkach i oszlifować wszystko
dyra63 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Panie Andrzeju w moim Dragonie również zmiany są kosmetyczne .Ponieważ strasznie podoba mi się U-Can-DO 60 , upodobniłem więc nieco kadłub do modelu Great Planes - nie naruszając oryginalnej konstrukcji ani proporcji skrzydeł i stateczników - biorąc pod uwagę pozytywne opinie użytkowników Pana konstrukcji.Całość przeskalowana minimalnie do rozpiętości 150 cm .Napęd 15 cm czterotakt.Pozdrawiam i gratuluję udanej konstrukcji - Adam.
jędrek Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Panie Andrzeju w moim Dragonie również zmiany są kosmetyczne .Ponieważ strasznie podoba mi się U-Can-DO 60 , upodobniłem więc nieco kadłub do modelu Great Planes - nie naruszając oryginalnej konstrukcji ani proporcji skrzydeł i stateczników - biorąc pod uwagę pozytywne opinie użytkowników Pana konstrukcji.Całość przeskalowana minimalnie do rozpiętości 150 cm .Napęd 15 cm czterotakt.Pozdrawiam i gratuluję udanej konstrukcji - Adam. Witam Dzięki za dobre słowa, jakoś tak wyszło z Dragonem . Wg opisów Dragon powstał już w czterech wielkościach, oryginał, większy, jeszcze większy i mini, bo Prezes Henio( u nas) zbudował też wersję o rozpiętości 1100mm. I też dobrze lata .
noker Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Trochę podobny do Madmana, albo Madman do niego
daan Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Będę kibicował, świetny model, może też zrobię drugiego smoczusia, chociaż na razie pierwszy troche poobijany ale lata wspaniale
cyrax_ojz Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Maciej z czego zrobiłeś te żeberka? projekt po taniości i z tego co mam więc zwykła sklejka 3mm pół żebra tak samo
jędrek Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Trochę podobny do Madmana, albo Madman do niego A dla obu inspiracją był Madness , poszukaj jak wygląda.
olo Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 projekt po taniości i z tego co mam więc zwykła sklejka 3mm pół żebra tak samo Po taniości czyli zamiast balsy a sklejka balsowo-lipowa ?
cyrax_ojz Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Po taniości czyli zamiast balsy a sklejka balsowo-lipowa ? balso-sklejka tylko na boki z przodu kadłuba cd. skrzydeł
cyrax_ojz Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Opublikowano 19 Maja 2015 tempo jak w ogrodnictwie ale przynajmniej stabilnie 1
cyrax_ojz Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Opublikowano 1 Lipca 2017 mała aktualizacja po 2 latach .... dobrze że w modelarni nie mam wilgoci bo nie było by do czego wracać pozostało przygotować mocowanie serwa wysokości i kółka ogonowego może w tym roku jeszcze poleci 1
Andrzejek5456 Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 CZESĆ był oblot???? Na zbliiżającą się zimę planuję budowę tego modelu pod silnik 30 ale narazie mam problem z planami pod tą wielkośc silnika Słabo chyba szukalem w necie Czy mógłbyś pomóc w tym temacie
f-150 Opublikowano 24 Września 2017 Opublikowano 24 Września 2017 Nie istnieją takie plany,Przeczytaj pierwszy post w tym wątku.
Rekomendowane odpowiedzi