RV4 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Witam, Czy może ktoś z Was Kolegów orientuje się ile kosztuje przesyłka modelu z Włoch i Niemiec do Polski.Mam na oku dwa dosyć spore modele po 2,6m i ciekawi mnie jakie koszty są związane z przesyłką i czy jest to opłacalne mniej więcej. Pozdrawiam. Paweł.K
idfx Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Rozejrzyj się za prywatnymi kurierami. Często tak wysyłam cos z UK i niezależnie od wielkości paczki do masy 25 kg stała oplata około 80 zł w przeliczeniu. Pozdrawiam !
RobertK Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Rozejrzyj się za prywatnymi kurierami. Często tak wysyłam cos z UK i niezależnie od wielkości paczki do masy 25 kg stała oplata około 80 zł w przeliczeniu. Pozdrawiam ! Mógłbyś podać namiar na kuriera ,który za 80 zł podejmie się dostarczenia przesyłki ponadgabarytowej do krajów UE.
idfx Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Tel. 00447843157423 Paczki w moim regionie (w UK) odbiera w czwartki około 18tej. Paczka ubezpieczona i dostajesz pokwitowanie. W zależności od regionu opłata może się wahać w okolicach 20 funtow. Ten sam kurier (siec) odbiera tez paczki w PL i wysyła do UK. Nie mam pojęcia czy obsługuje inne kraje. Dryndnij i daj znać co i jak, może się innym przyda. Wysylalem tez modele i wszystko docierało w całości. EDIT: Swoja droga w googlach znajdziesz mnóstwo takich kurierów ..
RobertK Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Swoja droga w googlach znajdziesz mnóstwo takich kurierów .. Tak, mnóstwo ,tylko jak przychodzi co do czego to okazuje się że gabaryt za duży. Po świętach zadzwonię pod numer ,który podałeś i napisze co był wart... Paweł, z niemiec gabaryt dł.1,5metra to min. 22 ojro Zdecydowałeś się na nowy model???
RV4 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Chodzą mi dwa po głowie modele,ale ceny paczek do PL są kosmiczne.,bynajmniej z Niemiec.Zamawiałem w tym roku ponownie kabinę i owiewki do modelu to przesyłka wyszła drożej niż kabina i owiewki.Nawet nie chcę myśleć ile sobie niemiecki producent zażyczy sobie za wysłanie gabarytu powyżej 2m.Dlatego chyba kupie ponownie Robina tylko że dr 400.
Wiesiek Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Chodzą mi dwa po głowie modele,ale ceny paczek do PL są kosmiczne.,bynajmniej z Niemiec. A tak z ciekawosci zapytam,ile kosztuje wysylka Extra 300L 2,6m z PL do DE?
M.Ch. Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Panowie, część skelpów z DE i AT ma 0 PLN za wysyłkę do PL powyżej 200 euro. Nawet 3m model dojedzie kurierem w 3 dni. Wystarczy czytać informacje na stronach.... Nie zamawiałem ale dodałem do koszyka i koszty były ZERO PLN.
Wiesiek Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Panowie, część skelpów z DE i AT ma 0 PLN za wysyłkę do PL powyżej 200 euro. Nawet 3m model dojedzie kurierem w 3 dni. Wystarczy czytać informacje na stronach.... Nie zamawiałem ale dodałem do koszyka i koszty były ZERO PLN. Kolego "Zero" w koszyku dostales z automatu,a z nim nie pogadasz.Zadzwon i zapytaj czy paczke np, dl. 170cm tez dostaniesz za darmo. Niektore firmy o tym nie informuja(wysylaja info po zamowieniu),ale wiekszosc tak.Wiele sklepow tutaj wysyla za "darmo" lub za niewiekie pieniadze,ale nigdy paczki ponadgabarytowe.Spedycja,zapakowanie i ubezpieczenie kosztuje.Takze w takich przypadkach nie tylko czytac info alle i pytac.
Rekomendowane odpowiedzi