spad Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 posiadam regulator ESC ABC-Power 40A 2-4S - BEC 3A który steruje silnikiem turnigy 2826 2200kv w modelu drongo od jakiegoś czasu pojawił się dziwny objaw: latam sobie i wszystko jest ok, po wylądowaniu daję dźwignię gazu na zero a silnik na minimalnych obrotach się kręci i niemogę go zatrzymać z poziomu aparatury, ale palcem go zatrzymuje i jest niby ok, kolejny lot wszystko ok po chwili pojawiają się jakieś skoki mocy i model traci prędkość, w powietrzu wyłączam silnik, daję znów gaz i znów jest ok, po wylądowaniu sytuacja się powtarza i silnik znów na minimalnych obrotach pracuje i znów nie mogę go wyłączyć drążkiem. Następnego dnia chcę polatać daje gaz a tu cisza, po podpięciu zasilania regulator i silnik wydają normalne odgłosy bindowania itp ale silnik stoi zero jakiejkolwiek reakcji serwa i cała inna elektronika działa co mogło się stać z regulatorem czy jest już do wyrzucenia, czy można coś jeszcze z nim zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Pogubił się, zapomniał zakres gazu? Trymerkiem gazu go wyłączysz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 też nie mogłem tak wyłączyć a teraz nie mogę go włączyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zbinduj od nowa i na nowo ustaw zakres gazu. Tyle mi przychodzi do głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi