Skocz do zawartości

Laczenie lotek w dwuplatach

HuGuSiK23

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak załatwiacie sprawę łączenia lotek w dwupłatach? Chodzi mi o to, jak je złączyć(czym) i żeby były jak najmniejsze luzy między lotkami górne - dolne. Potrzebuje tego do złaczenia lotek w dwupłacie akrobacyjnym. Jakie macie na to sposoby i wskazówki. Lotki już są przyklejone ale odklejenie ich to żaden problem.

Z góry dziekuje za dobre rady.

Pozdrawiam

Hubert

Opublikowano

ale napisz jako to dwupłat masa, wymiary itp. ja w deproniaku zrobiłem tak że odciąłem kawałek bowdena i wokół dałem na kleju pasek z butelki po Coli a całość wklejona na żywice do lotek. Końcówka bowdena zabezpieczona koszulka z kabla zaklejona CA. Takie rozwiązanie miałem w trzech modelach i we wszystkich było OK.

sorki za jakość ale robione na szybko.

zawias.GIF

Opublikowano

Lotki górnego i dolnego skrzydła łączysz popychaczem np z pręta ok 0,5 - 1mm ( nie wiem jaki masz duży model). By nie było luzów na jednym końcu montujesz snapa z regulacją kasując luzy ewentualne.

Opublikowano

Jest to dwupłat depronowy na hale

rozpietosc ok. 80 cm

dlugosc ok. 80 też

Drogi Panie Mellow- nie bardzo rozumiem Pański sposób choć prubuję :) i jak na moje główkowanie to Pański sposób jest efektowny ale nie ma kolanek wiec nie mamy pełnych ruchów wtedy.

Z kolei sposób Pana Fokkera jest bardzo dobry ale niestety nie mam snapów z regulacją długości :(

Dziekuje Panom bardzo.

PS: znalazlem sposób - biorę wykałaczkę ułamuje 2 końce i te końcówki wklejam w lotki - góra i dół następnie koszulką termokurczką łaczę je z tą pozostałością(środek wykałaczki, ten pręcik). W ten sposób otrzymujemy łączenie bez luzów, tylko że wcześniej musimy idealnie wymierzyć odległości miedzy lotkami.

Może znacie jeszcze jakieś inne sposoby i ciekawe patenty co do łączenia lotek w dwupłatach.

Pozdrawiam

Hubert

Opublikowano
PS: znalazlem sposób - biorę wykałaczkę ułamuje 2 końce i te końcówki wklejam w lotki - góra i dół następnie koszulką termokurczką łaczę je z tą pozostałością(środek wykałaczki, ten pręcik). W ten sposób otrzymujemy łączenie bez luzów, tylko że wcześniej musimy idealnie wymierzyć odległości miedzy lotkami.

Ja robie to samo tyle ze w weglu 1,5mm

Baxter

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.