IRC Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Zapraszam do obejrzenia pierwszego zmontowanego filmiku : a bedzie ich napewno wiecej tylko musze troche czasu znaleść . a to nie takie łatwe. http://www.vimeo.com/952476
Tomisław Piotr Posted April 28, 2008 Posted April 28, 2008 Irek zrób coś z tym: This video has been protected This is a private clip.
Peter Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 No a ja po raz pierwszy bede krytykowal i ganil. Ide o zaklad ,o glowe (moja) ze tego latania nie zglosiles nigdzie !!! Przeslanka do wypadku ,zaznaczam-przeslanka , jest juz samo znalezienie sie w zasiegu widocznosci kamery z samolotem. To bardzo niebezpieczna sytuacja , podpadajaca juz pod paragraf-niestety. (Prawo Lotnicze,zgloszenie lotu kontroli a co najmniej wlascicielowi lotniska). Ja juz widzialem helikopter nizej ode mnie,a samolot na podobnej wysokosci,ale latalem w strefie zgloszonej,zatwierdzonej przez BMFA (to taki aeroklub) i pilot wlatujacy w te strefe robi to na swoje ryzyko,na mapie ma ten obszar wyraznie zaznaczony. Musze Cie zganic i wrecz prosic o usuniecie tego filmu.Ja moj , jak spadlem do miasta juz usunalem,raz na zawsze.Daje nam to b. zla wizytowke. W Polsce,moze takie numery przechodza,czepialski nie jestem,ale to jest sytuacja niebezpieczna.Co innego lot,nawet nad terenem zabudowanym,jesli masz kontrole (jesli) i wiatr w strone bazy,ryzyko jest minimalne,ale w starciu z samolotem.... Obym sie mylil w pierwszych zdaniach w/w.
IRC Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Napewno masz racje co do określenia przesłanka, jednak na Muchowcu w Katowicach członkowie Aeroklubu Śląskiego mogą latać w wyznaczonej strefie ( przy końcu pasa ), lądować i startować modelami można normalnie z pasa startowego jednak należy ustępować miejsca samolotom startującym i lądującym, oczywiście godziny latania zgłasza sie wypisując odpowiedni formularz. także nie rozumiem dlaczego Ja robie coś złego nagrywając mój lot , od innych modelarzy którzy również latali tak jak ja tylko bez kamerki ?
Peter Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 na Muchowcu w Katowicach członkowie Aeroklubu Śląskiego mogą latać w wyznaczonej strefie ( przy końcu pasa ),lądować i startować modelami można normalnie z pasa startowego jednak należy ustępować miejsca samolotom startującym i lądującym, oczywiście godziny latania zgłasza sie wypisując odpowiedni formularz. W takim razie stracilem glowe :devil: No coz,co lotnisko to obyczaj.Jesli legal,to tylko pozazdroscic tolerancji wladz lotniska dla modelarzy. A locik naprawde niezly.Gratuluje.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.