spad Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Witam mam mały problem z w/w silnikiem. Silnik jest zamontowany w Drongo silnik normalnie się kręcił i było wszystko ok, aż w końcu pewnego dnia pojawiły się takie objawy: podczas normalnego lotu nagle silnik staje wydając dziwny świst jak by się zacierał , manetka w dół i znów pracuje normalnie po wylądowaniu, wykonywałem próby na ziemi (gaz na maksa chwile na maksymalnych obrotach i znów do zera , silnik też nie ma żadnych oporów jak kręcę śmigłem (5,5/4,5 APC)) takich prób wykonywałem parę i wszystko w porządku. Znów w powietrze i znów pojawia się ten objaw. Zostawiłem to i zakończyłem zeszły sezon, ostatnio wyciągam drongo z chęcią polatania i nów objaw się powtarza, w końcu odłożyłem model na bok i zająłem się innymi modelami. Po jakimś czasie znów przyszłą pora na drongo, podpinam zasilanie i cisza silnik stoi serwa i reszta elementów działa tylko silnik nie, więc postanowiłem kupić nowy regiel wybór padł na regulator redoxa 40A, po podpięciu wszytko działa więc w górę, a tu psikus i znów zaczyna się dziać to samo, w pewnych momentach silnik po prostu staje na jakąś sekundę i znów rusza. Co może dziać się z silnikiem ? dodam że model nie miał żadnego kreta, silnik jest jak nówka, kable nie poprzerywane, nawet nie grzeje się jakoś specjalnie, więc jaka tu może być przyczyna ? aha dodam jeszcze, że latam na pakietach 3s 2200mAh i 3s 1300mAh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 problem rozwiązany: kolega podpowiedział mi abym raz jeszcze zbindował odbiornik i wszystko nagle zaczęło pracować normalnie, po wylataniu 3 pakietów silnik ani razu nie wyłączył się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 bardzo dziwne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filo1 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 się chwilę zaniepokoiłem ponieważ mam taki silnik w drodze z HK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spad Opublikowano 19 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 hmmm wracam jednak do problemu z w/w silnikiem turnigy 2826 2200kv , znów pojawiły się te same objawy na regulatorze 40A co może być przyczyną takiego zachowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi