mar.nod Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Dziękuje za powitanie i akceptacje.Jak pisałem od 3 lat czytam forum i wiem ,ze jest informacja jak zamieszczać zdjęcia,ale od 2 godzin nie moge namierzyć,moze jakiś odnośnik.Z góry dziękuje. Dałem rade.Podziękował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 W prawym dolnym rogu okienka w którym piszesz post, masz dwa "przyciski"- Napisz i Więcej opcji. Klikasz Więcej opcji i wtedy pod okienkiem pokaże Ci się opcja Dodaj pliki. Klikasz Wybierz plik, potem załącz ten plik, a potem jak zdjęcie się załaduje to z jego prawej strony klikasz Dodaj do wpisu. Wszystko . Musisz tylko pamiętać, że zdjęcie wkleja się tam gdzie w danej chwili znajduje się kursor. Jak chcesz coś poprawić, to skorzystaj z opcji edytuj , która znajduje się pod postem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 20150425_102848.jpg20150425_103045.jpg20150425_103351.jpgDziękuje za powitanie i akceptacje.Jak pisałem od 3 lat czytam forum i wiem ,ze jest informacja jak zamieszczać zdjęcia,ale od 2 godzin nie moge namierzyć,moze jakiś odnośnik.Z góry dziękuje. Dałem rade.Podziękował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Jeszcze kilka zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zdjęcia staram się jak moge,ale nic nie wychodzi cd. cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Załamałem się tyle pisania i nic nie poszło. na dziś starczy Dobrej nocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Też tak mam czasem postów mi nie wysyła , karaluchy pod poduchy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Jak się logujesz na forum, to zaznacz okienko zapamiętaj mnie. Po prostu po dłuższym czasie nieaktywności serwer Cię wylogowuje automatycznie, np. jak piszesz długi post. Możesz też napisać post w jakimś programie typu Word, lub nawet w notatniku windows i tylko wkleić to co napisałeś w okno na stronie forum. Wtedy nawet jak post nie wejdzie na stronę, możesz powtórzyć operację bezstresowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Witam lolegów i podziękowanie za wsparcie i rade,tyle się musze jeszcze nauczyć.Pozdrawiam.Biore się za skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Będe obserwował postępy z prac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Troche o mnie i jak to się zaczeło.3 lata temuprzypomniałem sobie,ze kiedyś kleiłem modele.Kupiłem ksiązke Witehead-a,poczytałem i padło na Sopwith-a Camel-a.Powstał kadłub i 80% skrzydeł...gdy forum otworzyło mi oczy:nie potrafie pilotowć.Wszyscy twierdzili,ze Camel jest trudny.Wtedy odkryłem DEPRON,no i kolege MOTYLASTEGO.Postanowienie:COŚ DO NAUKI LATANIA. Padło na RWD5bis. Pogrzebałem w szufladach i okazało się ze mam całkiem przyzwoite "Zakłady Lotnicze".RWD5bis w/g planów p.Schier-a,kadłub to styro coś(w składach budowlanych na śmietniku,to jakieś przekładki przy transporcie styropianu budowlanego)bardzo lekkie i bardzo twarde.to szare na zdjęciach.Oklejone paodkładami=6mm.Wzdłuzniki 5X5 sosnowe,patyczki do szaszłyków i troche balsy.To tyle o tym co widać na zdjęciach. W tej chwili mam silnik E max CF2812,regulator Redox 20A,LiPole 900mAh dwie sztuki,serwa Redox S90(ma lotki,jak to się nazywa,ze wychylają sie nie symetrycznie,niewane,tez zaplanowałem).No to by było na tyle,reszta jak zrobie skrzydło,juz kleje.Jakieś porady mile widziane,samouk jestem i wielu rzeczy jeszcze nie wiem.Z góry dzię kuje i oczekuje na krytyke. Znalazłem kilka zdjęć Camela,ale nie wchodzą, moze z tekstem Znalazłem kilka zdjęć Camela,ale nie wchodzą, moze z tekstem cd cd cd cd cd cd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witam ponownie.Skrzydło powstaje.Pytanie jest o zwichrzenie,w tym skrzydle górna linia jest prosta ,ale patrząc od tyłu skrzydła podnosi się do góry na końcu skrzydeł.Czy tak powinno być? cd. cd. Kleje dalej,mam nadzieje,ze jeśli coś robie nie tak to informacja dotrze nim popełnie błąd.Pozdrawiam Pisząc do góry mam na myśli linie spływu skrzydła.To tak dla jsności mojej myśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Mam jeszcze pytanie natury organizacyjnej:mozna zmienić hasło,ta kombinacja cyfr i liter jest nie do zapamiętania.Pozdrawiam. Kolejne pytanie:czym to rozcieńczyć ,nie pytam o orginalny tylko jakiś zamiennik.W tej postaci nie zre pianek cd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Hasło możesz zmienic , kliknij na swój profil i tam bedzie edycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Podziękował zaraz sprawdze.Mam jeszcze pytanie o wywazenie.Przypuszczam,ze środek w/g rysunku po moich przeróbkach trzeba wyliczyć,jakieś rady. Teraz to wygląda tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 SC ma być w tym samym miejscu co na planach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Rozumie,ale ja nie robie dokładnie w/g planów,pewne wymiary uległy zmianie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zrób model i potem będziesz sc szukał i dopasowywał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 SC możesz dać w takim samym procentowym oddaleniu od natarcia -przelicz z planów , lub użyj programu do wyliczenia SC np http://www.piotrp.de/MIX/sp.htm tym bardziej jeśli uległy zmianie proporcje a nie tylko skala . A teraz krytyka Kable silnika- podejrzewam ze we wrędze pod silnikiem będzie otwór przez który będą przełożone (przy okazji chłodzenie regulatora i pakietu w kadłubie) i nie zostaną w tej pozycji??? Te dwa klocki pod kadłubem -zapewne do montażu podwozia -czy oczy mnie mylą czy trzymają się tylko listwy biegnącej pod kadłubem ?(pianki nie liczę) , jeśli tak to nie wróże długiej jego trwałości kloce które masz na przodzie nie pozwolą na zrobienie zwężającej się maski -ale to już kwestia estetyki. Usterzenie jako takie wykonane ładnie ale widzę że coś pionowy nie pasuje do wymiaru końcówki kadłuba a poziome jak ma być mocowane? przyklejone tylko do tego klocka pod pionowym?-może jakiś szczątkowy dźwigar by się przydał.. Farb Graupnera na razie szkoda na ten model -lepiej kupić emalie akrylową w markecie -i taniej i więcej ... Pakiety coś małe -mogą nie wyrobić prądowo -chodzi o wydolność w Amperach - nie długotrwałość lotu .. Przy dwóch dźwigarach zwichrzenie skrzydeł sobie odpuść -w ostateczności można ustawić obie lotki jako neutrum w pozycji leciutko uniesionej -wyjdzie na to samo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar.nod Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Witam.Sławku dziękuje za podpowiedż.Kable oczywiście dołem,zwężenie przodu musze pomyśleć.Podwozie tu wielkie dzięki,trzeba będzie jakoś wzmocnić.Poziomy zamierzam zrobić odejmowany:dwa bukowe kołeczki fi4 wklejone w kadłub, aw statecznikach plastikowa rurka od balonika.Pionowy jeszcze niedoszlifowany. Poziome do siebie recepturką.Pakiety, jak duże powinny być? Czy te mogą się spalić, czy tylko będzie latał "niezadługo"? Podwozie,czy wklejenie pionowych kołeczków przez pianke i belki wystarczająco wzmocni podwozie. pianka ma jakieś 25mm+10 kołki. Może do kołeczków od środka dać jakąś balsową płyte przyklejoną do pianki? Może coś takiego jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi