Dominik86 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Witajcie, Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem modelu Funmam Multiplex (młodszy brat MiniMaga). Postanowiłem urozmaicić sobie zabawę i dokupiłem pływaki MPX od MiniMaga. Planuje na majówce przetestować możliwości hydroplanu na jednym z mazurskich jezior, natomiast mam pewne obawy dotyczące sposobu montażu proponowanego przez producenta. MPX poleca podwieszenie pływaków za pomocą metalowych drutów, które są wygięte w odpowiedni profil. Mam wątpliwości co do stabilności tego typu mocowania i zachowania się pływaków podczas startu i lądowania. Co o tym sądzicie i ewentualnie jakie rozwiązania polecacie?
dukeroger Opublikowano 4 Maja 2015 Opublikowano 4 Maja 2015 ogolnie to multiplex sie zna mocowalem te plywaki do innego samolotu i ogolnie daja rade, problem jest bardziej w tym gdzie je zamontowac (srodek ciezkosci)
Marcin K. Opublikowano 4 Maja 2015 Opublikowano 4 Maja 2015 Troszkę czytanie i było by wiadomo że redan trochę przed sc
dukeroger Opublikowano 11 Maja 2015 Opublikowano 11 Maja 2015 czytania bylo sporo, troche to baaardzo wzgledne pojecie, w locie samolot skacze jak kangur, musze jeszcze nad tym popracowac
dukeroger Opublikowano 13 Maja 2015 Opublikowano 13 Maja 2015 po oderwaniu od wody idzie ostro w gore, po zdjeciu obrotow i w fazie szybowania calkiem ladnie szybuje bez podparcia wysokoscia
Marcin K. Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 Czy plywaki masz równolegle z linia skrzydeł?
Rekomendowane odpowiedzi