yarecki61 Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Właśnie dzisiaj po południu dotarła do mnie oczekiwana przesyłka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Po wyjęciu z kartona wszystkich elementów modelu,po dokładnym ich obejrzeniu , mogę powiedzieć że model jest wykonany bardzo ładnie pod względem estetycznym , jak i pod względem technicznym.Jedyny minus to piankowe koła podwozia głównego, które wymienię na gumowe w trakcie montowania podwozia.W miarę możliwości będę zamieszczał fotki z montażu modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Ciekawy model. Będę kibicował i obserwował postępy Jakie planujesz wyposażenie i silnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Wyposażenie jakie planuję to : silnik 2takt ASP 75, aczkolwiek myślę o benzynie 15ccm lub 20ccm. Serwa Tower Pro MG-945,lub Hitec HS-635 HB lub HS-645 MG.Jeszcze cały czas się zastanawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Przygotowanie stateczników do wklejenia powierzchni sterowych, oraz skrzydeł do wklejenia lotek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Ja w swojej Extrze 330 od TWM 1,65m daję silnik 15ccm żarowy, serwa ok 9kg. Te zawiasy poliestrowe zdecydowanie bym wymienił na kavana z osią metalową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Wyposażenie jakie planuję to : silnik 2takt ASP 75, aczkolwiek myślę o benzynie 15ccm lub 20ccm. Serwa Tower Pro MG-945,lub Hitec HS-635 HB lub HS-645 MG.Jeszcze cały czas się zastanawiam... Serwa, o których piszesz są mocno przewymiarowane do tego modelu. W zupełności wystarczą HS-325HB, HS-322, lub bardzo dobre moim zdaniem Futaba S3003. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 8 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2015 Ja w modelu 1,65m mam poliestrowe Jak sa dobrze wklejone to nie opcji zeby cos wyskoczylo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Małymi kroczkami,ale do przodu...((brak czasu).. Montaż podwozia głównego.. Wkleiły się dwie takie same fotki....ups.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Wyrzuciłbym pilota ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Dzisiaj kurier przywiózł silnik...ASP 75A Wkrótce montaż..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Jeśli czas pozwoli,zabieram się do pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 No i motor zamontowany.... Teraz muszę wyciąć otwory w masce silnika na wydech i głowice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Dziś chwila wytchnienia..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Nie trzeba tego silnia dotrzeć przed montażem ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Nigdy nie posiadałem modelu z silnikiem spalinowym, ale z tego co wiem to najlepiej docierać i regulować go na modelu z tego względu, że będzie pracował w docelowej pozycji (tzn. takiej jak w locie). Poza tym, jak "wytrzęsiesz" model wibracjami od silnika to będziesz wiedział które klejenia poprawić i których śrubek nie wkręciłeś na klej. A lepiej chyba żeby takie rzeczy powychodziły na ziemi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Kurcze !!!! napotkałem po zamontowaniu silnika problem.Domek do którego montowany jest silnik jest pod lekkim skosem.Przez to silnik nie jest w osi kadłuba.Nie mam pojęcia czy jest to zrobione celowo,aby uzyskać wykłon,czy jest to błąd.Widać to na fotkach. Czy mogę liczyć na jakąś pomoc ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Popelniles blad Silnik jak ma wyklon na domku to musisz zniwelowac przesunieciem w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Jarku,przesunąć w prawo nie mogę,jedynie mogę coś podłożyć pod łoże silnika z lewej strony,wtedy silnik odejdzie w prawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Ale nie bedziesz mial wtedy wyklonu w prawo i model bedzie uciekal Ja proponuje zrobic nowe otworki tyle ze musisz inaczej ulozyc loze silnika przez co pewnie bedzie wiecej ciecia na masce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi