Elkojote Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Witam , jak zawsze uważam przy przelutowywaniu wtyczki tak dzisiaj dałem ciała ..... Nowy pakiet 3s na ułamek sekundy zwarł się plus z minusem, konsekwencje takie że na wyjściu miernik pokazuje 0 na wtyczce od balansera dwie cele żyją trzeciej nie widać . Wszystko polutowane do malej zielonej płytki czy mogła tam jakaś ścieżka paść ?? . Chciałem zabrać taką płytkę ze starego pakietu 3s o tej samej pojemności ale po rozebraniu pakietu tam nie ma żadnej elektroniki porostu polutowane kabelek do kabelka . Mogłem coś upalić na amen a dokładniej mogłem popsuć cele ?? Mogę to polutować bez tej płytki czyli tak jak w tym drugim pakiecie ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike217 Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Elektroda się pewnie upaliła na celi, niektóre akumulatory mają na jednej elektrodzie taką zwężkę - bezpiecznik. Lutuj bez płytki jak się jeszcze da i jest do czego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek67 Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Witam. Aby zmniejszyć do minimum możliwość przypadkowego zwarcia, ja przelutowuję wtyczki w ten sposób, że najpierw odcinam i lutuję jeden biegun, zabezpieczam termokurczką, a następnie odcinam i lutuję drugi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elkojote Posted May 8, 2015 Author Share Posted May 8, 2015 Wszystko już działa , dzięki wielkie , pakiet chyba był kiepsko polutowany miedzy celami i podczas zwarcia zrobiła się mała przerwa . Witam. Aby zmniejszyć do minimum możliwość przypadkowego zwarcia, ja przelutowuję wtyczki w ten sposób, że najpierw odcinam i lutuję jeden biegun, zabezpieczam termokurczką, a następnie odcinam i lutuję drugi. Lutuje tak samo tylko miałem dosyć mocno nagrzany kabel i miejsce lutowania nie chciałem naciągać termokurczki żeby mi jej w trakcie naciągania nie chwyciło wiec zostawiłem do wystygnięcia a zabrałem się za wylutowywanie drugiego przewodu .... wymsknął się z ręki i tylko musnął po drugim przewodzie i to wystarczyło . Mam nauczkę trzeba było poczekać minute . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts