japim Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Polecam "lekture" tego genialnego filmu: Jest tam pokazane jak dziala serwo i jak zupgradowac takie serwo poprzez wymiane na duzo wiekszy silnik i zewnetrzne zasilanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Dzieki za filmik widziałem zasada działania jest taka sama jaką ja che zastosować czyli ukochany mostek h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Panowie znalazłem jeszcze coś takiego wygląda na bardzo proste rozwiązanie i skuteczne http://www.tecnimodel.com/modules-cti/5939-servo-thor-15.html A tak to działa w rzeczywistości https://www.youtube.com/watch?v=x6yNfTb9LEo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Wszędzie jest ta sama idea. Jakbyś pomierzył rozebrane serwo, to zobaczyłbyś, że na silnik nie idzie prąd o zmiennym napięciu, tylko praktycznie od razu podaje maksymalne napięcie. Serwo dąży do jak najszybszego osiągnięcia zadanego punktu. Więc wszystkie patenty opierają się na zastąpieniu regulatora i silnika serwa jakimś potworem i wykorzystaniu pozycjonowania serwa z oryginału. Co do zakładanej przez Ciebie prędkości, to będzie nuda. Na szutrze obstawiałbym coś w okolicy 100km/h Do tego potrzebujesz dobrać amortyzację. Inaczej będzie latało a nie jeździło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazar1703 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 W temacie niewiele do przodu praca zawodowa ale postępy są.Mocowanie serwa do silnika wycieraczki A oto schemat który mi polecono do podłączenia serwa do mostka H Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Ruszyło się cos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi