jaskier Opublikowano 25 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2015 Witam, jako że toto mam oblatane w wersji z lotkami i bez postanowiłem zabrać się za jakiś nowy model. Spodobał mi się ten: http://www.3dmondesigns.com/storefront/?wpsc_product_category=speedy Zanim zabiorę się za budowę chciał bym się dowiedzieć kilka rzeczy Z silnikiem 500 gram ciągu będzie to jakoś latać? i czy nie jest to zbyt trudny model. I jeszcze jedna rzecz rurka węglowa 196” x 24” to będzie 5mm x 600mm tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Widziałeś co to robi? To nie lata to zapyla. Ja bym się osobiście bał Jaki masz ten silnik? Kv? I jaka jest masa modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Jacku, ten model jest bardzo szybki, mały (szybko znika z oczu) i nienajłatwiejszy w pilotażu. Kiedyś sobie sprawiłem radjeta 800 z Hobbykinga, i ten model jest z charakteru podobny - wpadnij na lotnisko na górkach w Fordonie to zobaczysz jak to lata Jak jednak go zbudujesz, to emocje gwarantowane. Tak, rurka .196" to jest 5mm po naszemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaskier Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Okej, w sumie to był debilny pomysł, ale z chęcią się kiedyś wybiorę do fordonu zobaczyć coś takiego w akcji Poszukałem czegoś innego i znalazłem to: http://www.flitetest.com/articles/ft-3d-scratch-build Silnik jaki mam to Redox Brushless BBL 450/1400 i pakiet 1300 2s Co o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Jacku polecam ci f told speedstera lub ft mini spedstera , ostatnio robilem tego wiekrzego i lata swietnie , wolno i majestatycznie moj 13-to letni syn jest wniebowziety, polecam. FT-oldspeedster-TILED-PLANS.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Ładnie wygląda, Mirku z jakiej grubości depronu go zbudowaleś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 http://flitetest.com/articles/ft-old-speedster-build Domyślam się ze 5-6mm :> Mirku a jaka wyszła Ci waga modelu? Jacku z tym wyposażeniem latałeś na toto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Okej, w sumie to był debilny pomysł, ale z chęcią się kiedyś wybiorę do fordonu zobaczyć coś takiego w akcji Coś podobnego w akcji jest np tutaj: https://www.facebook.com/niebrzegow/videos/vb.438267159642989/513414682128236/?type=2&theater Takimi speed'sterami latania jest niewiele, ale dają sporego kopa z adrenaliną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Ładnie wygląda, Mirku z jakiej grubości depronu go zbudowaleś?zrobiony z depronu bialego 6mm .okleilem folia z papierniczego waga do lotu z pakietem 1300 3s 520gram , lata jak papier na silniku cf 2822 na smigle 8 cali i to na polowie gazu,, trudno go rozwalic mimo slabej konstrukcji bo laduje prawie ze w miejscu , Jacek na tym silniczku i tym pakiecie to raczej ten duzy nie poleci ale ten mini jak najbardziej , troche go poklejalem naklejkami , tu masz plany bo poprzednio mi nie przeszly , jakies problemy z laczem mialemFT-oldspeedster-plans.pdf FT-MiniSpeedster-FULL-SIZE-PLANS_TEMPLATE.pdf FT-MiniSpeedster-TILED-PLANS.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaskier Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 http://flitetest.com/articles/ft-old-speedster-build Domyślam się ze 5-6mm :> Mirku a jaka wyszła Ci waga modelu? Jacku z tym wyposażeniem latałeś na toto? Tak, kupowałem na ślepo ale działa bez zarzutów. Ten FT Old Speedster wydaję mi się najciekawszą opcją tylko mam dwa pytania. Jak wyprofilować skrzydła? bo z depronem( tzn. podkładami pod panele 5mm) się chyba nie uda tak jak na tym filmiku od flite test Czego użyć jako bowdeny/popychacze, nie wiem jak to się nazywa. Szprychy rowerowe się nadadzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Tak, kupowałem na ślepo ale działa bez zarzutów. Ten FT Old Speedster wydaję mi się najciekawszą opcją tylko mam dwa pytania. Jak wyprofilować skrzydła? bo z depronem( tzn. podkładami pod panele 5mm) się chyba nie uda tak jak na tym filmiku od flite test Czego użyć jako bowdeny/popychacze, nie wiem jak to się nazywa. Szprychy rowerowda sie wyprofilowac poniewaz nacinasz tak i rowek i dajesz w nim klej .ja kleilem je na goraco ale z gory wpierw naklejasz tasme pakowa zeby ci sie bie rozeszloe się nadadzą? Cos chyba popieprzylem w twoim poscie przepraszam odpisze z kompa bo z tel cos noi nie idzie. z zielonego tez go zrobisz tyle ze zrob te wersje mini pod twoje wyposazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 28 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2015 Bowden wzmocniony 1m kosztuje około 5zl. Cały czas zastanawia mnie jak sprawował się Twój toto na tym wyposażeniu? Tez wazy około 500g. Moze zmiana pakietu na 3s? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Bowden nie musi byc wzzmocniony .moze byc sama rorka za 1,40 plus pret 0,8 mm .ja kupuje wzmocniony po 3,70, mozna tez wykorzystac pret weglowy 1,6mm . jeden na niego spokojnie wystarczy. a pakiet 3s przydal by sie bo wydaje mi sie ze na tym silniczku i pakiecie 2s to ten duzy nie da rady .ten maly owszem. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaskier Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Okej, czyli będę musiał zamówić bowden i przy okazji kupię pakiet. Są jakieś polecane firmy, czy brać najtańsze? znalazłem to: http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/AKUMULATORY-I-PAKIETY/Ogniwa-i-pakiety-Li-Pol/Pakiety-Redox/Redox-1300-mAh-111V-20C.html Regulator 20a to uciągnie? Bowden wzmocniony 1m kosztuje około 5zl. Cały czas zastanawia mnie jak sprawował się Twój toto na tym wyposażeniu? Tez wazy około 500g. Moze zmiana pakietu na 3s? https://www.youtube.com/watch?v=PgkjlkdMXFo Latał jak ślimak raczej, ale całkiem przyjemnie, i był w stanie jeszcze poradzić telefon 120g, bo byłem ciekaw jak wyjdzie nagranie. Jak chcesz to postaram się wrzucić lepsze filmiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 29 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 uciagnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 30 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Ja mam redoxy 2s i 3s i jak na razie jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaskier Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Skończony. Jak na niego patrzę, to się zastanawiam jakim cudem on lata skoro jest taki krzywy, a lata super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAKu Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 To dlaczego zrobiłeś krzywo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 jak ci sie tak skrzywil???? mogles zrobic skrzydlo rowkami do dolu ten ogon to ci odejdzie w calosci , naklej ten garb z tektury , on go troche usztywni, no chyba ze masz jakies usztywnienia ktorych nie widac na foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaskier Opublikowano 1 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Po prostu niedokładnie go zrobiłem, brak doświadczenia i pośpiech bo chciałem polatać . Jak będzie wolne to zrobię nowy. Ogon akurat wydaję się być dosyć mocny, ale w drugiej wersji dokleję karton. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi