Skocz do zawartości

Jakie zasilanie ładowarki E-sky EK2-0851

mazur

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Do ładowarki jako zasilacza używam zasilacza komputerowego czasami chciałbym używać akumulatora żelowego którego napięcie wynosi ponad 14V a nawet jeżeli dobrze pamiętam 14,5V.

Natomiast wg fabrycznej instrukcji zasilanie powinno wynosić 11,5 do 13,5V.

W niektórych sklepach np. http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1549,ladowarka-ek2-0851-esky w charakterystyce napisano "Zasilanie : 12 V (min. 11 - max. 15 V)"

Jedną ładowarkę już ugotowałem przez pomylenie plusa z minusem do zasilacza i nie chciałbym wydawać kolejnych 50 zł na eksperymenty.

Pozdrawiam

Opublikowano

bez obaw możesz podłączyć pod żelowy, napięcie po naładowaniu spada do ok. 13.9V, sam miałem taka ładowarkę i działała na żelówce 12V 4.5Ah

Opublikowano
bez obaw możesz podłączyć pod żelowy, napięcie po naładowaniu spada do ok. 13.9V, sam miałem taka ładowarkę i działała na żelówce 12V 4.5Ah

Dzięki. Wcześniej nie sprawdzałem. Mój jest nieco przechodzony i ma 13,25V.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.