mazur Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Witam. Do ładowarki jako zasilacza używam zasilacza komputerowego czasami chciałbym używać akumulatora żelowego którego napięcie wynosi ponad 14V a nawet jeżeli dobrze pamiętam 14,5V. Natomiast wg fabrycznej instrukcji zasilanie powinno wynosić 11,5 do 13,5V. W niektórych sklepach np. http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1549,ladowarka-ek2-0851-esky w charakterystyce napisano "Zasilanie : 12 V (min. 11 - max. 15 V)" Jedną ładowarkę już ugotowałem przez pomylenie plusa z minusem do zasilacza i nie chciałbym wydawać kolejnych 50 zł na eksperymenty. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 bez obaw możesz podłączyć pod żelowy, napięcie po naładowaniu spada do ok. 13.9V, sam miałem taka ładowarkę i działała na żelówce 12V 4.5Ah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 bez obaw możesz podłączyć pod żelowy, napięcie po naładowaniu spada do ok. 13.9V, sam miałem taka ładowarkę i działała na żelówce 12V 4.5Ah Dzięki. Wcześniej nie sprawdzałem. Mój jest nieco przechodzony i ma 13,25V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.