ojdas Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Mam zamiar kupić sobie taki silnik: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=326 i teraz mam pytanie bo czytałem kilka postów na forum o docieraniu ale nikt nie pisał czy ma to odbywać się np. ze śmigłem czy bez tylko sam silnik bez żadnego obciążenia? Więc jak to jest pzdr. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Witam, tutaj jest wszystko napisane! http://www.old.modelarstwo.org.pl/technika/inne/docieranie_os/index.html Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2008 Ojdas - jak na 33 lata to palnąłeś idiotyczną sugestię. Myślisz, że wiele osób podających jak docierać silnik przeoczyło taki szczegoł jak śmigło??? To tak naturalne, że ze śmigłem - że brak mi porównania jak bardzo jest to naturalne. U mnie OS 46LA pracowal ze śmigłem APC 12,73x3,25 czy jakoś tak i na takim docierałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Witam. Oczywiście ze ze smigłem. Tez mam 46 la, podczas docierania wypaliłem 2 zbiorniki paliwa. Jak dotąd bez zastrzeżeń pracuje, latam juz (dopiero) 3 sezon na tym silniku. Podstawą jest nie dopuścić do przegrzania czyli max mieszanki. Jest to moj pierwszy silnik i ciężko mi porównywać, może popełniłem jakiś błąd podczaas docierania. Osobiście jestem zadowolony z mojego os maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojdas Opublikowano 26 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Rozpocząłem docieranie silnika i tak sie zastanawiam, wypaliłem hmm ze 3 zbiorniki i teraz jaka powinna być temperatura silnika sprawdzając ręka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunba83 Opublikowano 26 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2008 Rozpocząłem docieranie silnika i tak sie zastanawiam, wypaliłem hmm ze 3 zbiorniki i teraz jaka powinna być temperatura silnika sprawdzając ręka? Hmmmm... temperatura? tego nie wiem ale moj os po 3 zbiornikach docierania byl juz w powietrzu. Do dzis działa bez problemu, lata 3 sezon. 80/20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.