karambolis8 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Hej. Jakiś czas temu zbudowałem, oblatałem i rozbiłem Toto-1. Obecnie zabrałem się za Toto-7. Kadłub mam już w większości gotowy, zabieram się za skrzydła. Zastanawiam się, czy są jakieś przeciwwskazania, aby żeberka zrobić z balsy 2-3mm zamiast depronu 6mm. Wyjdzie może trochę drożej, ale znacznie bardziej wolę wycinać w balsie, niż depronie. Łatwiej też szlifuje się to w bloczku. Ktoś próbował takiej przeróbki? Potem tradycyjnie zamknąłbym skrzydło depronem 2mm rowkowanym. Pozdrawiam, Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Nikt nie ma żadnych doświadczeń ani przemyśleń na ten temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Ależ ma, przemyślenia i doświadczenia, tylko nie z Toto. Tu masz moje Żeberka Konstrukcja skrzydła Poszycie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Piękny model W takim razie robię żeberka z balsy 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi