Dejfix Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Witam. Kilka tygodni temu rozpocząłem przygodę z modelarstwem od budowy ToTo-3. Budowa jest już na ukończeniu, więc zabrałem się dzisiaj za ważenie modelu i wyszły mi takie wyniki: - samolot z założonymi jedynie 4 serwami T.PRO MG 90D DIGITAL: 1150g - samolot z całym wyposażeniem: 1850g Mam pytanie czy silnik E-MAX CF2822 da radę uciągnąc taką wagę, ponieważ rekomendowana waga modelu dla tego silnika, podana jest max 600g, a zakupiłem już taki silnik. Wydaje mi się, że używam za dużo kleju, ponieważ w wielu miejscach dużo wyciekło, ale jak na pierwszą budowę to myślę, że nie wychodzi najgorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Matko, nie pomyliłeś się? To o kilo za dużo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 TOTO-3 to prawie taki mój Józek http://pfmrc.eu/index.php?/topic/43890-józek-1100/?p=513218 Józek waży 780g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejfix Opublikowano 9 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Dziękuję za szybkie odpowiedzi. Po zważeniu wszystkiego osobno, całkowita waga wyszła mi 862g, więc tak jak podawał motylasty. Nie mam pojęcia skąd wcześniej wziął się ten kilogram. Waga kosztowała kilkanaście złotych, więc pewnie coś jej odbiło. Wracając do tematu. Z 862g silnik nie powinien mieć większych kłopotów? Przy okzaji jeszcze jedno pytanie. Czy przy 4 serwach muszę zakładać regulator napięcia, ponieważ wyczytałem gdzieś, że przy ilości serw od 4 wzwyż takowy regulator jest potrzebny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2015 Regulator napięcia masz zintegrowany z regulatorem silnika. Nic nie musisz dokładać. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 emax cf2822 spokojnie da radę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejfix Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Wielkie dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi