JumperTomek Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Witam. Nazwa tematu specjalna, żeby więcej osób tutaj weszło Z jednej strony fajnie jest latać samolotem, ale marzy mi się latanie quadrocopterem. Lecz szkoda szybowania itp Ktoś wstawiał filmik, jak samolot mógł startować pionowo poprzez obracanie skrzydeł i był robiony dla wojska. Czy ktoś robił już taki model ? Są może gotowe do kupienia takie modele ? Bardzo mnie to zainteresowało Dziękuje z góry za pomocne posty Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Tu ktoś funcuba przerobił https://m.youtube.com/watch?v=9dVqJllkeZg 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Dzięki ! Ciekawe jak został rozwiązany podział między silnikiem głównym, a 4 do wznoszenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Na rcgroups jest specjalny wątek z tutorialem jak z bety zrobic pionowzlota. Ten funcub korzysta z tego wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 .... https://www.youtube.com/watch?v=cRTNvWcx9Oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Wystarczy bardzo mocny silnik i na dobrą sprawę pionowo wystartujesz wtedy wszystkim, gorzej z pionowym lądowaniem. Zrób sobie prostego dwusilnikowego deprona-średniopłata z osią obrotu skrzydeł w środku ciężkości, zrób stały dźwigar np. z rurki węglowej i obracaj całymi skrzydłami za pomocą serwa. Prościej się chyba nie da, jak się już wzniesie na te parę metrów to wystarczy, co do lądowania to zapewne trzeba będzie na granicy przeciągnięcia maszyny obrócić skrzydła i powinien jako tako ustać choć różnie to może być z prędkością obrotową silników przez co mógłby uciekać w którąś stronę, przydałby się jakiś kontroler do tego ale być może dałoby radę "po zwykłemu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 Jeśli miało by to być na zasadzie, gaz na maksa i liczyć, że model wystartuje pionowo w górę na parę metrów to być może bez kontrolera da radę, ale w momencie startu nie masz żadnej kontroli nad modelem. Może polecieć gdzie chce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 11 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 No kontroler jednak byłby potrzebny Myślałem właśnie nad obracanym skrzydłem, na pewno taniej by wyszło, ale opcja z tymi 4 silnikami na skrzydłach też ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi