afish Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Witam Chcialem zapytac czy moze dorabialiscie oski do silnika "dzwonka" bo nieszczesliwym trafem urwalo mi sie skrzydelko w locie i oske skrzywilem lapiac krety Precik 3 mm ( nie musi byc gwintowany bo mam piaste) no i ten rowek czym ?? Czy moze nie bawic sie w to zupelnie i kupic w sklepie : ) ( no tak tyko pogoda ladna a latac nie ma czym ;/ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 dorabiałem z ośki od prowadnicy lasera z CD rowek robiłem pilnikiem po zamocowaniu ośki w imadle tylko nie wiem jak z rowkiem na ta zawleczkę na końcu silnika,ja latałem bez niej i jakoś mi nie wyleciało nic w locie :ble: ośkę możesz zrobić z jakiegoś pręta ale zeby miał 3mm grubości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Najlepsza to oś prowadnicy lasera z CD-ków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 9 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 Witam,mam takie oski 3mm.3.5mm,4mm,kiedys pisalem na ten temat,sa wykonczone z jednej strony lepkiem,tak ze nie potrzebny jest pierscien.Te oski,sie nie wyginaja,napisz,wysle Ci. :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2008 w nastepnym tygodniu to pewnie zamówie ze sklepu tylko przez weekend chciaem polatac sobie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Problem rozwiazalem stosujac os prowadnicy lasera z cd-rom-u ;] Dzieki Panowie za dobry pomysl ;] Nawet wydaje mi sie ze ta prowadnica z cd-rom-u jest mocniejsza od oski ;] Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Niektóre dzwonki mają do mocowania rotora dwie śrubki imbusowe zaciskające się na osi. Ja je zamieniam na dłuższe - zwykłe i od razu mam prop-saver. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Ja również tak robiłem do póki go nie ubiłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 ja tez musze te sróbki wymienic na jakies dłuzsze bo te "originalne" na imbus przeskakuja jak chche dokrecic . ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Ja natomiast stosuję wypychacze do form wtryskowych produkcji FCPK Bytów średnicy fi3.Są nie do zabicia - hartowane na wskroś do 64 HRC lub azotowane.Trzeba jednak uważać bo są one tolerowane na h7 i w niektóre chińskie łożyska zbyt ciasno wchodzą.Jak nie chce taki wejść to kupuję w modele.sklep óśki do dzwonków za 5 zeta i niech się gną.Jednak te z wypychaczy więcej wytrzymują zderzeń w walkach ESA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afish Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Widze kolega po jakis zajeciach z technologi mechanicznej ( czy podobnego przedmiotu) bo nam tutaj fachowym jezykiem przemawia ;] TooM Nie wiem ile osób na forum wie dokladnie o co Ci chodzi ale chyba malo, wiec pisz "dla ludzie" Pozdrawiam i ide mocowac silnik do samolotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zibi Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Witam, Aby się nie powtarzać zapraszam do tego wątka: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=2551&highlight=rowek+pod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TooM Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Przepraszam że dopiero teraz odpowiadam . :oops: Łożysko, zwłaszcza małej średnicy nie może bardzo ciasno wchodziś na oś bo się "rozedmie " i zgniecie kulki.Dlatego oś fi 3 musi mieć trochę mniej niż 3 mm(tolerancja). 64 HRC to mniej więcej twardość pilnika a na wskroś to znaczy że cały przekrój jest zahartowany a nie tylko wierzchnia warstwa(azotowanie).Wypychacz jest o tyle ciekawy że ma łeb na końcu. Pozdrowienia Marian Dyplom robiłem z termodynamiki a zawód wykonuję bardziej zbliżony do chemii ale jakiś stareńki "Mały Poradnik Mechanika" stoi na półce i czasem do niego zaglądam jak czegoś nie rozumię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.