Killerus Opublikowano 23 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Nie jest tak źle Peter, lataliśmy z Ircem na tym sprzęcie w Katowicach nad lotniskiem Muchowiec, Irc miał na tym zestawie ok 1km zasięgu i nie było tak źle !!! Ale wiadomo, antena patch bardzo polepsza odbiór, eliminuje praktycznie całkowicie zakłocienia i znacząco zwiększa zasięg.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 24 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Spoko nabede odpowiednia antene tyle ze nie wszystko naraz.A tak to wyglada w modelu,oblot przewidziany na sobote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRC Opublikowano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 mysle ze niepotrzebnie straszycie Jacka ! bo on będzie latał w zasięgu wzroku , poprostu będzie sterował normalnie modelem, a nie przez okulary - bo narazie ich nie posiada. A zestaw ten w zasięgu wzroku działa wyśmienicie, ba nawet ciut dalej o to film na zestawie 1000 mw i tym samym odbiorniku , ( Jacek ma 500mw ) ale podobno to bez różnicy - zresztą tez mi sie tak wydaje bo jak widze odległości na jakich na tym nadajniku robi Killerus to jest elegancja francja , a modelem dalej niz 300 m nie odlecisz patrząc z ziemi. Fakt jest taki ze przy standardowej antenie w odbiorniku są zakłócenia nad głową i na wysokościach wiekszych niz 300 m pojawia się lekkie śnieżenie, więc wniosek jest taki: Antena panelowa to podstawa ale wtedy gdy sie ma Okularki i lata FPV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 27 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 I stalo sie dzis oblatalem TwinstaraII jako platformeFPV!Wymiana napedu na bezszczotkowy dodala wigoru,a jednoczesnie sprawila niespodzianke.Pomimo zastosowania identycznych regulatorow PulsoDL 33A okazalo sie ze odcinaja zasilanie w roznym czasie!!!!Nie umiem sobie z tym poradzic.Filmiku niestety nie mam bo brak jeszcze nagrywarki,latalem w zasiegu wzroku i nie bylo zadnych oroblemow z jakoscoa przekazu-syn sledzil moje poczynania na TV 14cali. Zamieszcza pare fotek jak upchnolem sprzet w modelu. URL=http://imageshack.us][/url] A to platforma w calej okazalosci.Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerus Opublikowano 27 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2008 Piękny samolot !! Po prostu odpicowany jak ta lala ;-) !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alloqba Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam serdecznie. Chcę pokombinować z kamerą w modelu RC, ale zdziwiła mnie bardzo jedna kwestia: film na zestawie 1000 mw i tym samym odbiorniku , ( Jacek ma 500mw ) ale podobno to bez różnicy Czy te nadajniki 1000mW są dostępne w Polsce? Z tego co się orientuję (a orientuję się trochę) dopuszczalna norma bez zezwolenia to 200 mW dla częstotliwości 2..4 GHz. Jeżeli takie nadajniki dostępne są w Polsce proszę o link, z chęcią zakupię kolosa (w linku na pierwszej stronie nadajniki tylko 10mW) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Z tego co się orientuję (a orientuję się trochę) dopuszczalna norma bez zezwolenia to 200 mW dla częstotliwości 2..4 GHz. I tak niech zostanie. Z taka moca,zasieg jest bez problemu 1-2 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Ja ze swojego zestawu jestem zadowolony.Mam jedynie problem z zapisem/przy szybkim ruchu nagrywarka glupieje/.Tu skrocony filmik. Pozdro Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoladam Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Hej Peter, Killerus a wy latacie na jednej Patchowej czy z dwoma i diversity ?? Ja latałem na standardowych co prawda na 900 mHz moze ze 400 metrów od siebie i jakoś się dało co prawda troche śnieżyło Jacek tak przy okazji moja reklama mam do sprzedanai gogle w dziale obok jest ogłoszenie - magazyn rc-cam sorki za to ale jakoś tak może akurat Ciebie to zainteresuje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 2 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Dzieki widzialem Twoja oferte,narazie nie moge sobie na to pozwolic-dziura budzetowa!!!! :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karoladam Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Ja niedłgo to chyba będe musiał sprzedawać oblikacje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 2 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Ostatnio nabylem taka podstawke pod model URL=http://imageshack.us][/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Ponoc kilku z Nas tak zaraza Zakup na terenie RP bedzie mozliwy.Juz powstal taki sklep,towary juz plyna,jada i leca http://uav.home.pl/sklep/index.php Czyżby już nie działał ten sklep? Strona mi się nie wyświetla... :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 19 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Darku poczytaj forum! Byla zadyma i sklepu nima.Tak na marginesie zestaw kupilem od kol, IRC-jesli jest ktos zainteresowany zkupem proponuje z nim sie kontaktowac. Ja-Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Nie wiem jaka zadyma ale wystarczy mi wiadomość , że sklepu nima. A mógłbyś zdradzić jeśli nie tu to na PW ile trzeba tak z grubsza mieć na taki sprzęt? :wink: Oczywiście bez tej podstawki pod model... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Oczywiście bez tej podstawki pod model... Podstawka to podstawa. Minimalna kwota to ok 125 $ , sredniej/gornej granicy jeszcze nie znamy,choc oscyluje blisko ceny podstawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 A co sklada sie na te 125$ Piotrze? Darek chyba pyta o komplet do polatania. Wychodzi chyba troche wiecej niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 A co sklada sie na te 125$ Piotrze? Darek chyba pyta o komplet do polatania. Wychodzi chyba troche wiecej niestety. Wolałbym raczej coś do polatania. A jaki może być komplet nie do latania? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Chodzi mi o to ze 125$ to kosztuje nadajnik/odbiornik 500mw 2.4 z rangevideo. Badz w Polsce 400zl za 1.2ghz w Twoim wypadku (bo latasz na 2.4). Do tego nalezy jeszcze posiadac: kamerke bądź aparat z wyjsciem AV-OUT laptopa z grabberem (za 60zl) bądź telewizor ktory mozna zabrac na lotnisko i w jakis sposob zasilic czyli np jakis lcd 7" za 200zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 bądź telewizor ktory mozna zabrac na lotnisko i w jakis sposob zasilic czyli np jakis lcd 7" za 200zl lub telewizor 14" i przetwornicę 12V/220V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.