Athen Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Witam Jak w temacie, regulator rozgrzewa się do tego stopnia że odkleja się od niego rzep. Dzieje się tak niezależnie od pakietu. Wcześniej tak nie było. Co może być przyczyną? Regulatorek jest z zestawu RTF pioneer 1400 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 37°C na zewnątrz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Athen Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Nie, wczoraj wieczorem było 20 kilka. Od temperatury na dworze może się rozgrzać do tego stopnia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Tak mi się wydaje, że ktoś gdzieś pisał o podobnym problemie... Zmienił regulator na większy - (chyba) 25A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Witam Jak w temacie, regulator rozgrzewa się do tego stopnia że odkleja się od niego rzep. Dzieje się tak niezależnie od pakietu. Wcześniej tak nie było. Co może być przyczyną? Regulatorek jest z zestawu RTF pioneer 1400 Gdybyś jeszcze podał jaki silnik i jakie śmigło, to byłoby łatwiej. Rozumiem, że pakiet 3S? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Athen Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Tak pakiety 3s, jeden 30C a drugi ma napisane 30C/60C. http://www.akumulatoryrc.pl/pl/p/SLS-XTRON-2200mAh-3S1P-11%2C1V-30C60C/195 Na śmigle jest napisane 6x4E APC, było zmieniane. Silnik z zestawu Wydaje mi się że gdyby to był problem ze śmigłem czy z silnikiem to by to wyszło wcześniej. Owszem regulator po lataniu zawsze był mocno ciepły ale nigdy tak gorący żeby rzepy się odklejały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Athen Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Generalnie to tak da się go trzymać w ręce. Mimo wcześniej nie był aż tak nagrzany, jeżeli nic takiego mu się nie stanie to mi to nie przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 To norma w tym zestawie, u mnie też robi się gorący jak dłużej polatam na większych obrotach. Ja sobie go przyczepiłem w środku na boku, w tym miejscu gdzie znajduje się servo , tam jest taki prześwit gdzie podczas lotu powietrze lepiej chłodzi. Jak lubisz szaleć to lepiej wymienic go na 25A albo 30A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Athen Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Witam was ponownie Byłem dzisiaj polatać. Używam około 20% mocy. Po około 30sekund do 2minut mogę latać. Następnie samolot zamienia się w niekontrolowaną cegłę, nie działa nic. Tylko pipczy, jak bym go włączył przed uruchomieniem aparatury. Odłączenie zasilania, następnie podłączenie i mam znowu pełną kontrolę. Próbowałem na dwóch różnych pakietach, o takim: http://www.akumulatoryrc.pl/pl/p/SLS-XTRON-2200mAh-3S1P-11%2C1V-30C60C/195 i o takim: http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/AKUMULATORY-I-PAKIETY/REDOX-LIPO-1800mAh-111V-30c.html ,większej różnicy nie wyczułem. Kombinowałem też z ułożeniem regulatora. Na początku był w dziobie, później pod serwem, następnie na zewnątrz z boku kabiny i na końcu na zewnątrz z przodu kabiny. Różnica praktycznie żadna. Po KAŻDYM locie (trwającym tyle ile jest napisane wyżej) był tak gorący że nie mogłem go utrzymać w palcach przez 3 sekundy. Po każdym kolejnym locie był jeszcze gorętszy. Regulator i silnik z zestawu rtf Pioneer, śmigło 6x4E APC, pakiety wyżej. To już koniec jego żywota? Krótki był. Jak tak to na jaki inny go wymienić, jak nie to co z nim zrobić. Help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 6 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Możesz jeszcze spróbować rozciąć tą czarną osłonkę, u mnie ona przykrywała cały radiator i nie było przepływu powietrza (w opcji gdy masz go poza kabiną) Jak to nic nie da to lepiej nie eksperymentuj bo możesz zamienić model w pochodnie Jak chcesz kupić nowy to weź cokolwiek od 25-30A , pamiętaj tylko sprawdzić przed zakupem aby były przylutowane końcówki i odpowiedni wtyk do twojego pakietu (u mnie dean) Ja kupiłem na szybcika regulator ABC 30A a jak przyszło to wielkie zdziwienie, że wszystkie wtyki muszę zamówić i przylutować osobno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi