lizak0o0 Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 witam. mam problem z rozruchem silnika 25cc.otóż nie mam przy nim szarpanki. chciałbym go uruchomić w następujący sposób: od strony magneta zdjąć sprzęgło i nakręcić nakrętkę, na gwint wału. tak bym go odpalał, tzn: wkrętarką, tak zwany: "drill start". problem polega na tym że żeby zapalił trzeba kręcić w lewo, a jak wiadomo kręcąć w lewo odkręcimy nakrętke. i tu poawia sie moje pytanie. jak przymocować taą nakrętke, zeby sie nie odkrecala? lub w jaki inny sposób dojść do rozruchu silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Kontra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizak0o0 Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 jestem zielony w tym temacie. mógłbyś wytłumaczyć jak tego dokonać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Dwie nakrętki wzajemnie się blokujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizak0o0 Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 sory, ale nie czaje ;dpo prostu nakręcić dwie nakrętki na siebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Dokładnie, to właśnie nazywa się potocznie kontrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizak0o0 Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 ok, dzięki za odpowiedź, swoją drogą masz pomysł na inny sposób rozruchu tego silnka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 7 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Jedna z nakrętek może być zarazem kołem pasowym/zamachowym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizak0o0 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 witam ponownie.. niestety śrubka podczas kręcenia cały czas się odkręca.. jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 A dokręciłeś mocno jedną do drugiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizak0o0 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 zgadza się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizak0o0 Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 ktoś jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 8 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Za niewłaściwą NAKRĘTKĘ a nie śrubkę próbujesz zakręcić tym motorkiem... Inny pomysł podałem w poście #8. Możesz też dorobić piastę i po prostu przykręcić śmigło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Spróbuj przy dokręcania nakrętek ustawić je równo ze sobą tak aby nasadka do rozruchu naszła na obie nakrętki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lizak0o0 Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 ^przy oporze sprężania obie nakrętki się odkręcają :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Dorób nakrętkę z kołnierzem przylegającym do koła zamachowego ,przewierć w jednym miejscu kołnierz tak żeby otwór załapał też koło zamachowe i wkręć lub wbij jakiś kawałek metalu. Podaj meila to wyślę rysunek. krawczykdario@interia.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Detan Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 witam. mam problem z rozruchem silnika 25cc. otóż nie mam przy nim szarpanki. chciałbym go uruchomić w następujący sposób: od strony magneta zdjąć sprzęgło i nakręcić nakrętkę, na gwint wału. tak bym go odpalał, tzn: wkrętarką, tak zwany: "drill start". problem polega na tym że żeby zapalił trzeba kręcić w lewo, a jak wiadomo kręcąć w lewo odkręcimy nakrętke. i tu poawia sie moje pytanie. jak przymocować taą nakrętke, zeby sie nie odkrecala? lub w jaki inny sposób dojść do rozruchu silnika? Nie wiem czy to dobry pomysł ale może klej do gwintow Loctite? Tylko sa różne rodzaje, jedne trzymają slabiej zeby można bylo polaczenie kiedys odkrecic inne sa takie ze mozna je odkręcić tylko wtedy gdy podgrzeje sie je palnikiem aby spalić klej. Ja używam czasami kleju do gwintow do połączeń nierozlacznych i powiem szczerze, ze odkręcić taka nakrętkę kluczem to nie lada wyzwanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi