Patrol723 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Tak jak w temacie co sądzicie o tej aparaturze: http://www.conrad.pl/Aparatura-zdalnego-sterowania-Modelcraft-FS-T6,-JR,-6-kana%C5%82%C3%B3w,-2,4-GHz.htm?websale8=conrad&pi=405625 Aparature będę chciał użyć do sterowania dronem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Odpuść ją sobie, lepiej kup FlySky FS-i6, cena taka sama a technologia nowsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Jak się dobrze rozejrzysz to i tr9x można w tej cenie wyrwać z oryginalnym modułem. Używana oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol723 Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Jak się dobrze rozejrzysz to i tr9x można w tej cenie wyrwać z oryginalnym modułem. Używana oczywiście.Znalazłem taką w trochę większej cenie, ale żeby był gaz po lewej stronie to potrzeba Mode 2 ? Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZUYA Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Dokładnie potrzeba mode 2 żeby gaz był bez przekładania gimbali, gdzieś coś czytałem, że da się przełożyć. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakozio Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Da się przełożyć https://www.youtube.com/watch?v=DE2pqoppWZA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Mnie wyszło że trzeba mieć 7 kanałów do dyspozycji - 6 dla koptera i 1 dla pochylania kamery jeżeli o niej myślisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Odpuść ją sobie, lepiej kup FlySky FS-i6, cena taka sama a technologia nowsza. Robert to jest to samo co FS-i6 http://abc-rc.pl/FlySky-Fs-i6-iA6 Jeżeli nie przewidujesz dodatkowych funkcji, o czym wspomniał Piotr to zupełnie wystarczy i dodatkowo masz telemetrię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Nie, zauważ literkę T. to AFHDS, nie ma telemetrii. To taki mniejszy brat T9X. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Ano prawda, ale jeszcze dodam jedną, na której latam mini quadem ma 8 kanałów i full telemetrię http://www.banggood.com/Flying-3D-X6-X8-FY-X8-016-6CH-Remote-Control-Transmitter-p-945539.html do tego dwa przełączniki 3-pozycyjne w BG jest jako część zamienna do X6 i X8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol723 Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 A co sądzicie o tr9x ? W przyszłości chciał bym dołożyć do drona gimbal. Jeszcze potrzebował bym aparaturę do szybowca. Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Miałem ją jeszcze tydzień temu. Bardzo fajna aparatura. Po zmianie softu masz ogromne możliwości programowania. Nawet w wersji podstawowej daje rade. Jest kilka rzeczy które można w niej poprawić, ale znam ludzi którzy latają na niej bez żadnych kombinacji i jest ok. Sam zmieniłem tylko dlatego że zakochałem się w Taranisie. (1150zł) Po wymianie modułu nadawczego możesz latać nawet na kilka kilometrów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulator Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Mnie wyszło że trzeba mieć 7 kanałów do dyspozycji - 6 dla koptera i 1 dla pochylania kamery jeżeli o niej myślisz. A dlaczego tak dużo? Do sterowania potrzeba 4 kanały + 1 do zmiany trybów lotu, czyli razem 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 A dlaczego tak dużo? Do sterowania potrzeba 4 kanały + 1 do zmiany trybów lotu, czyli razem 5. Do sterowania 4 kanały, jeden na wybór trybu lotu Manual, ATTI, GPS ATTI, jeden kanał do kontroli orientacji lotu IOC, i jeden kanał na ew. pochylenie kamery w sumie 7. W NAZIE uproszonej nie ma GPS więc może być 6 kanałów. Ale radio kupuje się zawsze na wyrost bo inaczej trzeba kupować dwa albo i więcej razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol723 Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 A co sądzicie o Spektrum dx6i ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Weź może wypisz wszystkie aparatury jakie chcesz porównać, bo tak to można jeszcze rok pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi