wojciecho Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Witam, mam kilka pytań odnośnie modelu Pioneer 1400. Pod który kanał podpiąć lotki? Zdjęcie: http://zapodaj.net/599d27e223500.jpg.html Jaki klej kupić? CA średni 50g będzie dobry? Oraz czym czym ładować? Pod akumulator podpiąć ładowarkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 1-Lotki 2-SW 3-Regiel 4-SK Jeżeli ładowarka i pakiet z zestawu Pioneera to tak. Uważaj na CA żeby Ci pianki nie stopil. UhuPorem jest pewniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciecho Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Okej, kupie UHU Por. Ma ktoś pomysł jak zdjąć oryginalną piastę z silnika? Kupiłem APC 6x5,5 ale nie moge go założyć z tego właśnie powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 24 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Ja kleiłem mniejsze elementy CA z przyśpieszaczem i nie było problemu. Co do piasty to ktoś polecił podgrzać piastę przed ściągnięciem, ja ostrożnie podgrzałem małym palnikiem i jednocześnie rwałem chwasta. U mnie to wychodziło strasznie ciężko i praktycznie musiałem to zrobić z całej siły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciecho Opublikowano 24 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 A jak jest z oświetleniem nocnym? Da się coś zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciecho Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Jeszcze nie latałem, ale zamierzam jakieś oświetlenie wstawić:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkus_12 Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Najpierw ulotnij model. Ja też kiedyś chciałem montować oświetlenie jeszcze zanim pomalowałem samolot (depronowiec). Wsadziłem mnóstwo bajerów, jakie było moje zdziwienie (właściwie zdenerwowanie), gdy musiałem zbierać jego resztki z pola. Tyle czasu poszło na marne. Ale gdybyś się uparł, to kable musiałbyś poprowadzić tuż obok przewodów od serwa, a dalej zrobić nacięcie do końcówki skrzydła (nie za głębokie, 2-3mm) i wepchnąć tam kabel, na końcu przylutować diodę led 3 lub 5mm. Natomiast na dole kadłuba, od zewnętrz jest taki "rowek", więc kabel od diody na ogonie nie powinien być problemem. Całość można zasilić z odbiornika lub osobnego akumulatora. Można też prościej, kupić gotowy zestaw. Na razie to opis tak trochę na szybko, bardziej dokładnie będzie, jak ulotnisz model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciecho Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Skrzydła muszę mocować na stałe na klej? Czy się będą trzymać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubyzzz Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Jeżeli będziesz nim spokojnie latać to będzie trzymać a jak chcesz bardziej agresywnie to lepiej zmienił bagnet bo ten z zestawu lubi się zlamac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkus_12 Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Ja w moim Pioneerze zostawiłem oryginalny bagnet, latałem przy dość mocnym wietrze i skrzydła wyginały się jak banan ale się nie złamał. Ty decydujesz, czy chcesz zmienić, natomiast czy na stałe to także Twoja decyzja. Jeżeli będziesz latał niedaleko domu, to możesz wkleić, ale z wsadzeniem modelu do samochodu może być problem. Do skrzydła nie wklejonego dobrze jest zastosować łączenie połówek skrzydła. Ja zastosowałem rzepy, ale raczej odradzam. Jak model wisi złożony pod sufitem, to skrzydła się tak trzymają, że można je połamać, za to przed lotem za nic nie chcą się trzymać (przynajmniej u mnie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciecho Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Myślałem właśnie nad sprężynką. Ma ktoś linka do tematu z takową sprężynką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 1-Lotki 2-SW 3-Regiel 4-SK Jeżeli ładowarka i pakiet z zestawu Pioneera to tak. Uważaj na CA żeby Ci pianki nie stopil. UhuPorem jest pewniej khmmm ... sam już nie wiem czasami czy CA czu UHU. Na ogół kleiłem CA i nigdy nic się nie działo. Jak Sky Surfera pokleiłem UHU (statecznik poziomy) to po dwóch dniach "schnięcia" wszystko się rozjechało a klej zamienił się w "masło". Zaczęło reagować z pianką. Musiałem wszystko powycierać, poczyścić i ostatecznie złapałem na CA + dopalacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkus_12 Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Ja też nie wiedziałem którym klejem, zdecydowałem się na polimerowy, trzyma nawet nieźle, ale po kilku mocniejszych uderzeniach w paru miejscach trzeba było robić poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciecho Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 To już nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Ja kleiłem Sky Surfera UHU Por http://www.uhu.com.pl/do-tworzyw-sztucznych/uhu-por-40-g-klej-do-styropianu Trzyma bez zarzutu. CA użyłem do wklejenia orczyków itp. Co do skrzydeł, nie polecam sklejania na stałe. Ja mam na magnesiki neodymowe i jest super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 kurde ja "kleiłem" tym samym !! .. i kupa z tego wyszła. Skrzydeł nie kleję ani nie łączę magnesami, ale powoli będę musiał bo już się wyrobiło i jest za duży luz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciecho Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Okej, jadę do sklepu i postaram się kupić tego Uhu. Jak nie będzie działało zamówię po prostu CA i tyle. Hmm, te magnesy neodymowe to ciekawy patent:-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciecho Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Pawle, on nie jest nawet sklejony, więc jak mogę go oblatać?:-) Dlatego właśnie pytałem o klej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Też bym wybrał tą opcję .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciecho Opublikowano 26 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Nadal nie mam pojęcia dlaczego do tej ładowarki specjalnie trzeba akumulator jeszcze załatwiać... Pod prostownik jakoś da się podpiąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi