idfx Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Witam ! Co oznacza "K" przy śmigle ? Np. 13x8 K. Pozdrawiam !
Donaro Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Hm.. Nie spotkałem się ale może to materiał z którego jest wykonany? Podaj linka do sklepu.edycja//znalazłem: "Śmigło serii K jest szczególnie polecane do wykorzystania z silnikami 4-suwowymi, aczkolwiek bardzo dobrze sprawują się również w połączeniu z silnikami 2-suwowymi. Dzięki większej szerokości łopat oraz cieńszemu profilowi śmigła te są szczególnie wydajne przy niższych prędkościach obrotowych silników 4-suwowych." 1
idfx Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Opublikowano 25 Lipca 2015 Dziękuję ! No właśnie nigdy wcześniej mi się to nie rzuciło w oczy a od dwóch dni szukam śmigła i każde jakie znalazłem ma właśnie K. Myślałem, że "kompozytowe" czy co tam jeszcze się podaje, ważne że mogę je użyć z obecnym silnikiem bo w końcu zamówiłem na ślepo. np. http://www.modelemax.pl/index.php?cPath=11_29_129&sort=1a&page=2
Donaro Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Cieszę się że mogłem pomóc. Na angielskich stronach piszą to samo więc chyba o chodzi o to ; ]
Irek M Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Śmigła z oznaczeniem K mają z tego co pamiętam trochę inaczej wyprofilowane łopaty(?) więc to nie chodzi o materiał.
Donaro Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Irku nie materiał. Masz racje. Tam na dole napisałem. "Śmigło serii K jest szczególnie polecane do wykorzystania z silnikami 4-suwowymi, aczkolwiek bardzo dobrze sprawują się również w połączeniu z silnikami 2-suwowymi. Dzięki większej szerokości łopat oraz cieńszemu profilowi śmigła te są szczególnie wydajne przy niższych prędkościach obrotowych silników 4-suwowych."
Irek M Opublikowano 25 Lipca 2015 Opublikowano 25 Lipca 2015 Więc dobrze napisałem ale jak mogłem tego wpisu Twojego - który wyjaśnia - nie zauważyć...
Rekomendowane odpowiedzi