idfx Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Witam ! Co oznacza "K" przy śmigle ? Np. 13x8 K. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Hm.. Nie spotkałem się ale może to materiał z którego jest wykonany? Podaj linka do sklepu.edycja//znalazłem: "Śmigło serii K jest szczególnie polecane do wykorzystania z silnikami 4-suwowymi, aczkolwiek bardzo dobrze sprawują się również w połączeniu z silnikami 2-suwowymi. Dzięki większej szerokości łopat oraz cieńszemu profilowi śmigła te są szczególnie wydajne przy niższych prędkościach obrotowych silników 4-suwowych." 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 25 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Dziękuję ! No właśnie nigdy wcześniej mi się to nie rzuciło w oczy a od dwóch dni szukam śmigła i każde jakie znalazłem ma właśnie K. Myślałem, że "kompozytowe" czy co tam jeszcze się podaje, ważne że mogę je użyć z obecnym silnikiem bo w końcu zamówiłem na ślepo. np. http://www.modelemax.pl/index.php?cPath=11_29_129&sort=1a&page=2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Cieszę się że mogłem pomóc. Na angielskich stronach piszą to samo więc chyba o chodzi o to ; ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Śmigła z oznaczeniem K mają z tego co pamiętam trochę inaczej wyprofilowane łopaty(?) więc to nie chodzi o materiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donaro Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Irku nie materiał. Masz racje. Tam na dole napisałem. "Śmigło serii K jest szczególnie polecane do wykorzystania z silnikami 4-suwowymi, aczkolwiek bardzo dobrze sprawują się również w połączeniu z silnikami 2-suwowymi. Dzięki większej szerokości łopat oraz cieńszemu profilowi śmigła te są szczególnie wydajne przy niższych prędkościach obrotowych silników 4-suwowych." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Więc dobrze napisałem ale jak mogłem tego wpisu Twojego - który wyjaśnia - nie zauważyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi