Stefanpasz Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Witam, zgłaszam się do konkursu takim tworem. Jest to projekt koncepcyjny z Pracy Inżynierskiej mojej siostry Marysi. Model będzie budowany przeze mnie, ze wsparciem autorki projektu co do szczegółów konstrukcji. CEL: model ma sprawdzić w praktyce założenia przyjęte w Pracy. Ma poruszać się jak poduszkowiec przy małych prędkościach i latać przy większych. MATERIAŁY: podstawą będzie depron i balsa. Pewnie użyję również EPP i styroduru. Waga w tym modelu nie będzie krytyczna gdyż oryginał ma ważyć około dwóch ton a model ma sprawdzić koncepcję (oryginał ma przewozić do 10 osó. Projekt będzie pewnie ewoluował na razie zamieszczam rysunki ze wspomnianej pracy. Rzut od przodu z wymiarami oryginału: Rzut z boku. Przekrój poprzeczny od przodu z podpisami elementów. Przekrój z boku. Render wyglądu. PS. Na razie mam remont, który potrwa jeszcze z dwa tygodnie, ale potem relacja powinna ruszyć z miejsca. 1
Bartek Piękoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Opublikowano 31 Lipca 2015 Oj, bardzo Ciekawie się zapowiada ten projekt i model. Fajne rzeczy robi Twoja siostra .
samolocik Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 Stefan, ze względu na zaawansowanie projektów oraz niesprzyjającą pogodę obowiązuje nowy kalendarz konkursu: Kalendarz konkursu: 1. Zgłaszanie modeli: do 31 lipca 2015. Rozpoczęcie relacji z budowy modelu pod tematem Konkursowym jest traktowane jako zgłoszenie się do konkursu i akceptację jego warunków. 2. Zakończenie konkursu: przedłużono do 30 października 3. Ogłoszenie wyników: do 9 listopada
Rekomendowane odpowiedzi