Stefanpasz Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Witam, zgłaszam się do konkursu takim tworem. Jest to projekt koncepcyjny z Pracy Inżynierskiej mojej siostry Marysi. Model będzie budowany przeze mnie, ze wsparciem autorki projektu co do szczegółów konstrukcji. CEL: model ma sprawdzić w praktyce założenia przyjęte w Pracy. Ma poruszać się jak poduszkowiec przy małych prędkościach i latać przy większych. MATERIAŁY: podstawą będzie depron i balsa. Pewnie użyję również EPP i styroduru. Waga w tym modelu nie będzie krytyczna gdyż oryginał ma ważyć około dwóch ton a model ma sprawdzić koncepcję (oryginał ma przewozić do 10 osó. Projekt będzie pewnie ewoluował na razie zamieszczam rysunki ze wspomnianej pracy. Rzut od przodu z wymiarami oryginału: Rzut z boku. Przekrój poprzeczny od przodu z podpisami elementów. Przekrój z boku. Render wyglądu. PS. Na razie mam remont, który potrwa jeszcze z dwa tygodnie, ale potem relacja powinna ruszyć z miejsca. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Oj, bardzo Ciekawie się zapowiada ten projekt i model. Fajne rzeczy robi Twoja siostra . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 25 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Stefan, ze względu na zaawansowanie projektów oraz niesprzyjającą pogodę obowiązuje nowy kalendarz konkursu: Kalendarz konkursu: 1. Zgłaszanie modeli: do 31 lipca 2015. Rozpoczęcie relacji z budowy modelu pod tematem Konkursowym jest traktowane jako zgłoszenie się do konkursu i akceptację jego warunków. 2. Zakończenie konkursu: przedłużono do 30 października 3. Ogłoszenie wyników: do 9 listopada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi