Ahorex Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 Witam! Kolega chce mi sprzedać za całkiem fajne pieniądze tą aparaturę: DYNAM NE-KO4 35MHz Więc proszę Was o opinie na jej temat. Chodzi mi tu głównie o jej zasięg i jej wady. Nie zależy mi na mikserach, gdyż nie planuje robić modeli z lotkami, klapami, usterzeniem V itp. Z góry dziękuje Wam za wszystkie opinie na jej temat.
Czaro Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 A nie możesz o te rzeczy zapytać swojego kolegi?
Piotrek_F3J Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 A co będzie jeśli zmienisz zdanie ?JA na początku miałem kupić od kolegi Sanwe Dash Saber i też miałem takie zdanie jak ty...teraz zdanie zmieniłem i nie żałuje zakupu Lasera 4,żałowałbym gdybym kupił sawne 2 kanałową bez żadnych mikserów....Lepiej dołożyć i kupić np. Lasera 4- nie złe radio
Ahorex Opublikowano 17 Maja 2008 Autor Opublikowano 17 Maja 2008 A nie możesz o te rzeczy zapytać swojego kolegi? no właśnie nie za bardzo mu ufam i nie wiem czy nie sprzeda mi jakiegoś shitu...
Barlu Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 Na 1sezon starczy, naprawdę poszukaj czegoś z mixerami chociaż 2 podstawowymi czyli do skrzydeł i do statecznika V, przydadzą Ci się i nie będziesz żałował. Kolega Piotrek dobrze mówi, laser 4 powinien Ci starczyć na więcej niż 1 sezon. Szybko zmienisz zdanie co do budowy modeli nie wymagających mixerów, miałem takie samo zdanie jak Ty, a po roku od kupna i 10lotach zmieniłem nadajnik i nie żałuję :twisted: A jakie to są te fajne pieniądze? 8)
slawko_k Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 gdyż nie planuje robić modeli z lotkami to czym ty planujesz latać?? przez przypadek mam ten nadajnik. zasięg jest rewelacyjny z tanim odbiornikiem dynama ale mechanika drążków opłakana. generalnie odradzam bo pewnie i 1 model na tym ulotnisz ale przy 2 i następnych będziesz żałował.
Ahorex Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Opublikowano 18 Maja 2008 co do mixerów to nie ma problemu bo mam mixer elektroniczny v-tail/sterolotki, więc interesuje mnie tylko zasięg i najczęstsze wady tej aparatury. slawko_k a ile wynosi zasięg tej aparatury w przybliżeniu?
slawko_k Opublikowano 18 Maja 2008 Opublikowano 18 Maja 2008 nie mierzyłem ale lataliśmy 1,2m skrzydłem i nigdy nic nie drgnęło gdzie na innych sprzętach typu sanwa hitec zawsze co jakiś czas serwa szarpnął. mikser v-tail to nie wszystko. naprawdę odradzam ten nadajnik. antena rozpada się sama po kilkunastu wysunięciach no i te drążki. nie ma mowy o żadnym rollingharrierze lub czymkolwiek co wymaga ich częstego użycia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.