skuter Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Dobry filmik ale się uśmiałem. Moje webra wszystkie odpalam z palca a mam dwie 40 ki, jedną 61F, jednego Blackheada 61, dwie 91 i jedną 120. Bardzo jestem zadowolony z tych silników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Dzisiaj znalazłem chwilę aby zająć się regulacją silnika. Problemy, o którym pisałem w poprzednich postach, zażegnane. Dysza (iglica) od regulacji wolnych obrotów miała strasznie wyrobioną główkę (tą część z moletem - ząbkowaną), na 3/4 obwodu brakowało ząbków, a do tego bardziej przypominała sześciokąt niż okrąg. Powodowało to, że każdądą regulację po kilku chwilach szlag trafiał, dysza samoistnie odkręcała się podczas lotu. Przetoczyłem dyszę, naciąłem nowe ząbki i silniczek reguluje się beż żadnych problemów. W końcu mogę cieszyć się lotem, a nie zastanawiać się czy silnik wejdzie na obroty, czy też zgaśnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi