Skocz do zawartości

latanie uszatkiem:)

luki0506

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym pokazać mój model jak się prezentuje w powietrzu

a oto i on:

Przepraszam że fota się nie wyświetla mogę wysłać na e-mail

i jak się podoba :oops: ?

Opublikowano

Łukasz,szybowiec bardzo fajny,lata nawet trochę lepiej niż mój,ale to za sprawą skrzydełek,bo wiadomo gdzie były robione :mrgreen:

Z tego co wiem to waga do lotu ok 850g,długość 2m,cięciwa skrzydła 20cm,profil E-193 :)

Opublikowano

Dzięki za dodanie fotki:)

rozpiętość : 2m

waga: ok.0,9kg

kadłub: laminat

skrzydło: konstrukcyjne podwójny keson

ostatnio wykręciłem nim ok.700m w termice bezchmurnej latając w kominie z czaplą

widok był wspaniały. Musiałem wyjść z komina bo model był bardzo mały i gubiłem się w sterowaniu.Wysokość obliczyłem matematycznie (kąt widzenia i odległość w poziomie) . 8)

Opublikowano

Może ja też sie przyłącze?? Buduje szybowiec 2m z lotkami bez uszu?? Piotrek_f3j/m, przeżyjemy mój kadłub:P będzie kasa to zrobię nowy lepszy:P

Może przyjadę do was na weekend we wakacje?

Opublikowano

No fajny ten modelik masz jak na 700m go widzisz. U nas na lotnisku sa takie modele szybowców 4,5m ze jak sie wyleci na 600m to prawie go nie widać (wys. sprawdzona przez wario).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolega podał na chybił-trafił ale chwała mu, że nie zgubił/rozbił modelu. W końcu to już była granica widoczności i nawet jak był tylko na 400 metrach - to pewnie niebawem będzie lepiej (czyt. wyżej). Gratulacje za ładne latanko!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.