luki0506 Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Witam Chciałbym pokazać mój model jak się prezentuje w powietrzu a oto i on: Przepraszam że fota się nie wyświetla mogę wysłać na e-mail i jak się podoba :oops: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Niestety fotka się nie wyświetla :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Wyslij ja do mnie na kamil_rc@o2.pl i wkleję na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Oto fotka; NO modelik niezły. Podaj więcej informacji. Rozpiętość długość, waga do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Fajny model! Ten w avatarze tez:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Łukasz,szybowiec bardzo fajny,lata nawet trochę lepiej niż mój,ale to za sprawą skrzydełek,bo wiadomo gdzie były robione :mrgreen: Z tego co wiem to waga do lotu ok 850g,długość 2m,cięciwa skrzydła 20cm,profil E-193 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Dzięki za dodanie fotki:) rozpiętość : 2m waga: ok.0,9kg kadłub: laminat skrzydło: konstrukcyjne podwójny keson ostatnio wykręciłem nim ok.700m w termice bezchmurnej latając w kominie z czaplą widok był wspaniały. Musiałem wyjść z komina bo model był bardzo mały i gubiłem się w sterowaniu.Wysokość obliczyłem matematycznie (kąt widzenia i odległość w poziomie) . 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Piotrek_f3j/m dzięki za naukę latania:) 8) 8) 8) nie ma jak na lotnisku w Inowrocławiu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Arcusa też oblatamy ale jest jeden brak.......czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 ale są wakacje i weekendy :wink: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Noo w wakacje to termin obowiązkowy Zeby nie było ze robimy OT xD Cyknij jeszcze pare fotek szybowca na ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Może ja też sie przyłącze?? Buduje szybowiec 2m z lotkami bez uszu?? Piotrek_f3j/m, przeżyjemy mój kadłub:P będzie kasa to zrobię nowy lepszy:P Może przyjadę do was na weekend we wakacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 heh, przez chwile myslalem ze to moj szybolek mam podobny tyle ze 1,6 m prawie identycznie oklejony. http://pl.youtube.com/watch?v=uaczn0aHgHQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 luki0506-Kąt widzenia na oko i odległość tez na oko..... :? ??? Wiesz ile to jest 700m? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 No fajny ten modelik masz jak na 700m go widzisz. U nas na lotnisku sa takie modele szybowców 4,5m ze jak sie wyleci na 600m to prawie go nie widać (wys. sprawdzona przez wario). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 19 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 ale on był nie widoczny była taka mała plameczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek w Opublikowano 19 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2008 Model 2m przybiera postac plameczki lub staje sie niewidoczny juz na 300m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki0506 Opublikowano 31 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 myśle że był na ok 700 m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 myśle że był na ok 700 m A jakie masz doświadczenie modelarskie? Latałeś kiedyś z wario czy mówisz na chybił trafił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 31 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2008 Kolega podał na chybił-trafił ale chwała mu, że nie zgubił/rozbił modelu. W końcu to już była granica widoczności i nawet jak był tylko na 400 metrach - to pewnie niebawem będzie lepiej (czyt. wyżej). Gratulacje za ładne latanko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.