idfx Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zastanawiałem się i dlatego mam modele, którymi latam "wszędzie" i mam inne, którymi latam wyłącznie na lotnisku z ubezpieczeniem i ustawionym failsafem tak, że poza obszar lotniska model nie ma prawa uciec a jak spróbuje to wyłączam zapłon i model siada przynajmniej 200 metrów od ludzi / zabudowań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 I potrafisz przewidzieć że Zastanawiałem się i dlatego mam modele, którymi latam "wszędzie" i mam inne, którymi latam wyłącznie na lotnisku z ubezpieczeniem i ustawionym failsafem tak, że poza obszar lotniska model nie ma prawa uciec a jak spróbuje to wyłączam zapłon i model siada przynajmniej 200 metrów od ludzi / zabudowań. I potrafisz przewidzieć że nie dostaniesz takim modelem w za przeproszeniem w łeb... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Tak. Jeszcze jakies pytania ? Proponuje wrocic do tematu .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Te za 100 też się palą także polemizować można długo... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 CCC - cena czyni cuda.... Dobrze, że na ziemi. Porządne serwo o parametrach z dużym zapasem parametrów. Cena ok. 95 PLN. http://hitecrcd.com/products/servos/sport-servos/digital-sport-servos/hs-5495bh-hv-digital-karbonite-gear-sport-servo/product I jesteś przekonany że jest takie super ? Bo ja nie. I jesteś przekonany że jest takie super ? Bo ja nie. A zastanawiałeś się jakie szkody możesz wyrządzić swoim modelem za 500zł jak padnie Ci któreś z tych serw za 25 zł na płaszczyznach nośnych? A uważasz że serwo za 500 zł jest lepsze i nie padnie?. Mam kilka serw cyfrowych min. Multiplex ,Hitec za które zapłaciłem od 300 do 400 zł i padły jak muchy. Nie gloryfikuję Hitec'a ,ale 311 latam trenerami i kilkoma modelami o mniejszych wymaganiach i do tej pory nie zdarzyła się awaria. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Kacper, zdziwiłbym się jak by Ci serwo na ziemi padlo mechanicznie a nie elektronicznie... Mechanicznie to raczej przy krecie. f-150 nie wiem czy są takie dobre, ale z ciekawości dlaczego nie jestes przekonany. Ja akurat mam 4 te serwa, alenie lataly. Panowie, uzywam w 99% serw Hitec i nigdy żadne mnie noe zawiodlo. Pozdrawiam Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 1 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Mechanicznie = drgania / epilepsja na niskich obrotach i ciągle dynamiczne naprezenia na orczyku = zębatki itp. Elektronicznie = przepiecie, zimny lut (również mechanicznie) itp. Mogło paść i mechanicznie, ale nie padło ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Mechanicznie = drgania / epilepsja na niskich obrotach i ciągle dynamiczne naprezenia na orczyku = zębatki itp. Elektronicznie = przepiecie, zimny lut (również mechanicznie) itp. Mogło paść i mechanicznie, ale nie padło ... Kacper, Nie zgodzę się. Wszystko to ma związek z elektroniką. Chyba malo prawdopodobne żeby bezkreta posypaly się tryby... P.S. Zmiana pogody, polecisz w końcu? Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 I jesteś przekonany że jest takie super ? Bo ja nie. A uważasz że serwo za 500 zł jest lepsze i nie padnie?. Mam kilka serw cyfrowych min. Multiplex ,Hitec za które zapłaciłem od 300 do 400 zł i padły jak muchy. Nie gloryfikuję Hitec'a ,ale 311 latam trenerami i kilkoma modelami o mniejszych wymaganiach i do tej pory nie zdarzyła się awaria. Tak uważam , serwo za 500zł jest lepsze od serwa za 25 zł .Kazde serwo może ulec uszkodzeniu kwestia warunków pracy... Serw w swojej karierze modelarskiej miałem kilkaset różnych producentów ,różnych klas. Nie wiem czemu,ale nie padały jak muchy Kacper, popraw mnie jeśli się mylę serwa o których mowa zastosowałeś tu? http://pfmrc.eu/index.php?/topic/55641-seagull-harmon-rocket/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 1 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Tak, serwa sa w Harmonie i do tej pory lataja bez przygod w Soprano. Michale, chyba jeszcze nie poleci .. Jestem z rodzinka w Tatrach mimo innych urlopowych planow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi