idfx Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zastanawiałem się i dlatego mam modele, którymi latam "wszędzie" i mam inne, którymi latam wyłącznie na lotnisku z ubezpieczeniem i ustawionym failsafem tak, że poza obszar lotniska model nie ma prawa uciec a jak spróbuje to wyłączam zapłon i model siada przynajmniej 200 metrów od ludzi / zabudowań.
RobertK Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 I potrafisz przewidzieć że Zastanawiałem się i dlatego mam modele, którymi latam "wszędzie" i mam inne, którymi latam wyłącznie na lotnisku z ubezpieczeniem i ustawionym failsafem tak, że poza obszar lotniska model nie ma prawa uciec a jak spróbuje to wyłączam zapłon i model siada przynajmniej 200 metrów od ludzi / zabudowań. I potrafisz przewidzieć że nie dostaniesz takim modelem w za przeproszeniem w łeb...
idfx Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Tak. Jeszcze jakies pytania ? Proponuje wrocic do tematu ..
DARIUS1 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Te za 100 też się palą także polemizować można długo... 1
f-150 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 CCC - cena czyni cuda.... Dobrze, że na ziemi. Porządne serwo o parametrach z dużym zapasem parametrów. Cena ok. 95 PLN. http://hitecrcd.com/products/servos/sport-servos/digital-sport-servos/hs-5495bh-hv-digital-karbonite-gear-sport-servo/product I jesteś przekonany że jest takie super ? Bo ja nie. I jesteś przekonany że jest takie super ? Bo ja nie. A zastanawiałeś się jakie szkody możesz wyrządzić swoim modelem za 500zł jak padnie Ci któreś z tych serw za 25 zł na płaszczyznach nośnych? A uważasz że serwo za 500 zł jest lepsze i nie padnie?. Mam kilka serw cyfrowych min. Multiplex ,Hitec za które zapłaciłem od 300 do 400 zł i padły jak muchy. Nie gloryfikuję Hitec'a ,ale 311 latam trenerami i kilkoma modelami o mniejszych wymaganiach i do tej pory nie zdarzyła się awaria.
M.Ch. Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 Kacper, zdziwiłbym się jak by Ci serwo na ziemi padlo mechanicznie a nie elektronicznie... Mechanicznie to raczej przy krecie. f-150 nie wiem czy są takie dobre, ale z ciekawości dlaczego nie jestes przekonany. Ja akurat mam 4 te serwa, alenie lataly. Panowie, uzywam w 99% serw Hitec i nigdy żadne mnie noe zawiodlo. Pozdrawiam Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2
idfx Opublikowano 1 Września 2015 Autor Opublikowano 1 Września 2015 Mechanicznie = drgania / epilepsja na niskich obrotach i ciągle dynamiczne naprezenia na orczyku = zębatki itp. Elektronicznie = przepiecie, zimny lut (również mechanicznie) itp. Mogło paść i mechanicznie, ale nie padło ...
M.Ch. Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 Mechanicznie = drgania / epilepsja na niskich obrotach i ciągle dynamiczne naprezenia na orczyku = zębatki itp. Elektronicznie = przepiecie, zimny lut (również mechanicznie) itp. Mogło paść i mechanicznie, ale nie padło ... Kacper, Nie zgodzę się. Wszystko to ma związek z elektroniką. Chyba malo prawdopodobne żeby bezkreta posypaly się tryby... P.S. Zmiana pogody, polecisz w końcu? Wysyłane z mojego ST27i za pomocą Tapatalk 2
RobertK Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 I jesteś przekonany że jest takie super ? Bo ja nie. A uważasz że serwo za 500 zł jest lepsze i nie padnie?. Mam kilka serw cyfrowych min. Multiplex ,Hitec za które zapłaciłem od 300 do 400 zł i padły jak muchy. Nie gloryfikuję Hitec'a ,ale 311 latam trenerami i kilkoma modelami o mniejszych wymaganiach i do tej pory nie zdarzyła się awaria. Tak uważam , serwo za 500zł jest lepsze od serwa za 25 zł .Kazde serwo może ulec uszkodzeniu kwestia warunków pracy... Serw w swojej karierze modelarskiej miałem kilkaset różnych producentów ,różnych klas. Nie wiem czemu,ale nie padały jak muchy Kacper, popraw mnie jeśli się mylę serwa o których mowa zastosowałeś tu? http://pfmrc.eu/index.php?/topic/55641-seagull-harmon-rocket/
idfx Opublikowano 1 Września 2015 Autor Opublikowano 1 Września 2015 Tak, serwa sa w Harmonie i do tej pory lataja bez przygod w Soprano. Michale, chyba jeszcze nie poleci .. Jestem z rodzinka w Tatrach mimo innych urlopowych planow
Rekomendowane odpowiedzi