kosiarzp Opublikowano 20 Maja 2008 Opublikowano 20 Maja 2008 witam mam problem z dostanie kwarca nadawczego do aparatuiry graupner mx-12. Miał być w nastiku ale dostawa nie dotarła i nie wiadomo kiedy dotrze. stąd moje pytanie gdzie mozna je kupic lub jakie inne kwarce będa pasowały do w/w aparatur? prosze o pomoc gdyż bez tego kwarca nici z latania
Krzysztof Opublikowano 20 Maja 2008 Opublikowano 20 Maja 2008 http://www.modelemax.pl/index.php?cPath=143_147_151
Krzako Opublikowano 20 Maja 2008 Opublikowano 20 Maja 2008 Podane wyżej kwarce nie są chyba orginalne, ale z tego co widzę dosyć tanie w porównaniu do kwarcy graupnera. Stąd moje pytanie: czy nie są gorsze od graupnerowskich, testował je ktoś ? Jeśli są wporządku to za taką cene można brać .
Krzysztof Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 Podane wyżej kwarce nie są chyba orginalne, ale z tego co widzę dosyć tanie w porównaniu do kwarcy graupnera. Stąd moje pytanie: czy nie są gorsze od graupnerowskich, testował je ktoś ? Jeśli są wporządku to za taką cene można brać . Używam tych kwarców w MC16/20 nie mam żadnych zastrzeżeń EG lata na granicy zasięgu wzroku i wszystko jest ok
meteor Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 Podane wyżej kwarce nie są chyba orginalne, ale z tego co widzę dosyć tanie w porównaniu do kwarcy graupnera. Stąd moje pytanie: czy nie są gorsze od graupnerowskich, testował je ktoś ? Jeśli są wporządku to za taką cene można brać . Raczej są Modelemax są dystrybutorem graupnera więc mają oryginalny sprzęt
Krzako Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 Kwarc do nadajnika Graupnerproducent: Rcm-Pelikan
meteor Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 może pomyłka na stronie bo oryginalne wyglądają identycznie wszystkie kwarce na ich stronie oprócz jednego to są niby RCM-Pelikan
kosiarzp Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Opublikowano 21 Maja 2008 dzieki Panie za pomoc właśnie złozyłem u nich zamównie i kwarc już do mnie pędzi
markac Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Przepraszam, że "wzbudzam" temat Czy do odbiornika (R700 z zestawu Graupnera) można zastosować kwarc podwójnej przemiany? Czy to w ogóle ma jakieś znaczenie?
Leszek_K Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Ma - bardzo duze. Z jednym odbiornik dzialac bedzie, z drugim nie.
Wiesiek Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Podane wyżej kwarce nie są chyba orginalne, ale z tego co widzę dosyć tanie w porównaniu do kwarcy graupnera. Stąd moje pytanie: czy nie są gorsze od graupnerowskich, testował je ktoś ? Jeśli są wporządku to za taką cene można brać . Uzywalem i orginalnych i z Pelikana w smc19ds,roznica jest kolosalna,w cenie i nic poza tym.
markac Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 OK. Dzięki za informacje. Zakupiłem wczoraj kwarce na kanale powyżej 70. Wyczytałem na forum, że na kanałach z zakresu 64-66 (chyba) są jakieś zakłócenia. Dla bezpieczeństwa wziąłem wyżej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.