kosiarzp Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 witam mam problem z dostanie kwarca nadawczego do aparatuiry graupner mx-12. Miał być w nastiku ale dostawa nie dotarła i nie wiadomo kiedy dotrze. stąd moje pytanie gdzie mozna je kupic lub jakie inne kwarce będa pasowały do w/w aparatur? prosze o pomoc gdyż bez tego kwarca nici z latania
Krzysztof Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 http://www.modelemax.pl/index.php?cPath=143_147_151
Krzako Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Podane wyżej kwarce nie są chyba orginalne, ale z tego co widzę dosyć tanie w porównaniu do kwarcy graupnera. Stąd moje pytanie: czy nie są gorsze od graupnerowskich, testował je ktoś ? Jeśli są wporządku to za taką cene można brać .
Krzysztof Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Podane wyżej kwarce nie są chyba orginalne, ale z tego co widzę dosyć tanie w porównaniu do kwarcy graupnera. Stąd moje pytanie: czy nie są gorsze od graupnerowskich, testował je ktoś ? Jeśli są wporządku to za taką cene można brać . Używam tych kwarców w MC16/20 nie mam żadnych zastrzeżeń EG lata na granicy zasięgu wzroku i wszystko jest ok
meteor Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Podane wyżej kwarce nie są chyba orginalne, ale z tego co widzę dosyć tanie w porównaniu do kwarcy graupnera. Stąd moje pytanie: czy nie są gorsze od graupnerowskich, testował je ktoś ? Jeśli są wporządku to za taką cene można brać . Raczej są Modelemax są dystrybutorem graupnera więc mają oryginalny sprzęt
meteor Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 może pomyłka na stronie bo oryginalne wyglądają identycznie wszystkie kwarce na ich stronie oprócz jednego to są niby RCM-Pelikan
kosiarzp Posted May 21, 2008 Author Posted May 21, 2008 dzieki Panie za pomoc właśnie złozyłem u nich zamównie i kwarc już do mnie pędzi
markac Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Przepraszam, że "wzbudzam" temat Czy do odbiornika (R700 z zestawu Graupnera) można zastosować kwarc podwójnej przemiany? Czy to w ogóle ma jakieś znaczenie?
Leszek_K Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Ma - bardzo duze. Z jednym odbiornik dzialac bedzie, z drugim nie.
Wiesiek Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Podane wyżej kwarce nie są chyba orginalne, ale z tego co widzę dosyć tanie w porównaniu do kwarcy graupnera. Stąd moje pytanie: czy nie są gorsze od graupnerowskich, testował je ktoś ? Jeśli są wporządku to za taką cene można brać . Uzywalem i orginalnych i z Pelikana w smc19ds,roznica jest kolosalna,w cenie i nic poza tym.
markac Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 OK. Dzięki za informacje. Zakupiłem wczoraj kwarce na kanale powyżej 70. Wyczytałem na forum, że na kanałach z zakresu 64-66 (chyba) są jakieś zakłócenia. Dla bezpieczeństwa wziąłem wyżej.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.