idfx Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Witam ! Z ciekawości zakupilem dziś okulary przeciwsłoneczne (które świetnie leżą) z wbudowaną kamerą HD. http://sunnycamglasses.com Jutro umieszcze jakieś nagranie bo jestem na wyjeździe. Zapowiada się ciekawie. W zestawie wymienne szkła, ładowarka, adapter samochodowy oraz karta 16 GB i etui. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 20 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Nie zamieszczę dziś nic bo nie mam Jedyne nagranie to z pomieszczenia, ale imprezka i nie należy publikować .. Od rana do teraz pogoda podła, ciemno jak w ... Zastanawiam się czy jest szansa by optyk mi dorobił szkła korekcyjne (-) na identyczny kształt jak te zapasowe z kompletu ? Byłoby idealnie bo obecnie muszę zakładać okulary na okulary by latać bo "źle widzę". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Cześć Kacper, pokręć trochę w różnych warunkach. Wreszcie latając blisko mógłbym precyzyjnie pokręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 21 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Pokręcę pod koniec tygodnia, chyba że coś w drodze do pracy jutro. Na filmowanie modeli nawet z bliska bym nie liczył, ale kto wie ... Według mnie to ta kamerka się niczym nie różni od breloka a ten do filmowania lotów średnio się nadaje. Próbowałem z brelokiem na czapce i model momentalnie staje się punkcikiem w kadrze a chyba nie o to nam chodzi. Może się za to sprawdzi do filmowania spotkań na lotnisku, dłubania przy modelach czy wycieczek rowerowych. Na jednym się już złapałem Trzeba ostro ruszać głową, bo okulary nie fimują tego co oczy widzą a co czoło widzi, więc trzeba sobie w pamięci zawęzić kąt widzenia i ruszać głową dokładnie tam, na co chce się spojrzeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Zastanawiam się czy jest szansa by optyk mi dorobił szkła korekcyjne (-) na identyczny kształt jak te zapasowe z kompletu ? Byłoby idealnie bo obecnie muszę zakładać okulary na okulary by latać bo "źle widzę". Przecież oni tak właśnie robią, dostają dużą soczewkę i docinają do kształtu wybranych oprawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 22 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Nie znam się na "optykaniu" Są to dosyć duże i nietypowe szkła, stąd moje pytanie. Pewnie i tak będę musiał to zrobić w PL bo w UK odwrotna logika - szkła mega drogie a oprawki za grosze (za malutkie szkła musiałem zapłacić 80 funtów, za oprawkę 18). W Polsce z tego co pamiętam zawsze było odwrotnie, chyba że coś się zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymonidas Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Kształt w zasadzie nie robi różnicy, znajomy rodziców zajmuje się tym od kiedy pamiętam i generalnie rzecz biorąc to tak właśnie wygląda. Cenowo to akurat w Polsce może być taniej, ostatnio za szkła z bajerami (chyba wszystko oprócz fotochromu) zapłaciłem 300pln a mam wadę symboliczną -0.75 dioptrii. Chociaż może to efekt tego, że w trójmieście robi sie jedne z najlepszych szkieł i marża niewielka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 25 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Średnio jestem zadowolony. Po pierwsze na rower się nie nadają, obraz skacze jak szalony i film jest w zasadzie bezużyteczny. Jedyna opcja - a może się coś wydarzy i wyciąć interesujące klatki. Po drugie zbyt mały kąt widzenia. Trzecie i najgorsze ... Kamerka jest zakryta maleńką szybką ochronną. Niemal na całym filmie wciąż widać na nagraniu refleksy światła wpadające w fiolet a czasem nawet refleksy mijanych przedmiotów .. Jeszcze dam im szansę i zobaczę jak spiszą się na lotnisku, jak będzie podobnie to pójdą na sprzedaż. Możliwe, że trzeba film ręcznie przełączyć na HD przy wolniejszym łączu. http://www.youtube.com/watch?v=jwKgiOpo0-c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Zaczynam być zadowolony, dziś na lotnisku sprawdzona i nie jest źle, ale .... pozostają dwa problemy. 1. Wciąż pojawia się zacinanie w nagrywaniu, czasem nawet na kilka sekund. 2. Kamerka jest usytuowana pod złym kątem w oprawkach !! Cały czas patrzyłem na model jeden czy drugi a tak na prawdę pojawia się on na samym dole kadru a czasem nawet znika pod spodem. Trochę nędznie bo teraz wiem, że muszę patrzeć sporo pod model by był na środku na nagraniu a to może przeszkadzać w sterowaniu. Jest to według mnie wielkie niedopracowanie produktu, który grosze w końcu nie kosztował. http://www.youtube.com/watch?v=kI8jxJ3J990 http://www.youtube.com/watch?v=D-O8_Fj4lao http://www.youtube.com/watch?v=oZioUZH-e5g Wielkie dzięki dla kolegi Pripcio za przetestowanie kamerki na głowie w ostatnim filmie bo pilot inaczej jednak patrzy niż "widz" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 26 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 Nie ma za co Nawet fajnie nagrywa, ale kolory troche wg mnie sa wyblakle :/ ale jest git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 26 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2015 są są ... i zauważyłem, że mamy coś z głowami Jak ja patrzę to modele uciekają na dół kadru a jak Ty to na górę. Jak tu teraz patrzeć by były w środku ? Kolory blade albo nagle przejaskrawione i jak dostanie więcej światła to właśnie zaczyna zacinać nagranie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi