Corsair LZ Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Koledzy, podzielcie się, proszę, Waszymi doświadczeniami, jak sprytnie podłączyć "+" do świecy żarowej. Chcę założyć układ żarzenia, ale rozwiązanie tam zaproponowane - mały krokodylek - nie wydaje mi się wiarygodne, ani trochę. Silnik jest czterosuwowy, więc świeca siedzi dość głęboko, dostęp jest tylko z góry. Myślałem o założeniu tulejki - przedłużki z "robaczkiem". Ale może znacie lepsze sposoby, proste, pewne i sprawdzone? Inna sprawa, ten układ żarzenia ma dość duży zakres programowania prądów, do startu i podtrzymania. Maci jakieś sugestie, jak ustawiać? Czy zaczynać od bezpiecznego środka i patrzyć jak robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Znaczy chcesz podłączać fajkę nie bezpośrednio do świecy ale gdzieś w kadłubie? Jeśli tak to są sprzedawane odpowiednie zestawy składający się z fajki na przedłużce i "nypelka" mocowanego w dogodnym miejscu modelu ułatwiające podłączenie żarzenia. Jeśli chodzi o układ podtrzymujący żarzenie na niskich obrotach to w moim nie ma żadnych krokodylków tylko podłączenie na stałe lub przez wtyki goldy. W takim zestawie nie ma kolejnego wyjścia do żarzenia - prąd jest podawany na świecę automatycznie po włączeniu zasilania odbiornika - układ podtrzymujący żarzenia ma własne zasilanie, znaczy dołączane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Witaj. Prosty, tani, sprawdzony sposób zasilania świecy ;] Zdjęcia mówią wszystko. Działa pięknie, i koszty niskie ;] Do połaczenia PLUSA z świecą służy, zwykła kosta elektryczna do łączenia kabli. Trzyma się bardzo dobrze, nie wypada. http://tufotki.pl/QiF10 P.S. Model pięknie latał, dopóki nie wleciałem w krony drzew (zła ocena odległości). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alyan Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17496__Remote_Glow_Plug_Adapter_with_Negative_Wire.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Najprostszy sposób to jak okruszek napisał, kostka elektryczna pozbawiona plastiku Kiedyś stosowałem też zatrzaski krawieckie (żeńską część) takie zwykłe do przyszywania nitką. Trzeba tylko przylutować kawałek przewodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corsair LZ Opublikowano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Dzięki! To, co chcę założyć, to GlowPlug2, krajowy produkt. I właśnie brakuje mu takiej ładnej fajeczki, jak na linku podanym przez alyana. Kiedyś tego szukałem, ale wtedy zawsze był brak towaru, a wczoraj zabrałem się za reaktywację modelu z żarowym silnikiem, GlowPlug czekał w szufladzie, więc jest okazja do założenia. Myślę, że kostka do kabli lub coś podobnego to będzie to, co trzeba. Najwyżej trzeba wykonać własną wersję, pasującą rozmiarem i dostępem, bo jak wspomniałem, głęboko siedzi. A Sbacha z fotek szkoda, ale na oko wygląda na remontowalny. Najwyżej po tym będzie kilka gramów cięższy, solidniejszy . Już znalazłem w rupieciach odpowiedniego rozmiaru kostkę, to jest to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Sbach sprzedany. Ledwo znajduje czas na latanie a co dopiero skladac. Wazne ze patent sie podoba i dziala w 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi