Y/F-22 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jeden łatwiej wymienić w razie awarii i mamy też dowolną możliwość rozmieszczenia (choć to względna kwestia). Wady to zazwyczaj większa waga i trochę więcej kabelkologii. 4in1 są zazwyczaj lżejsze i mają już powyprowadzane co trzeba jeśli chodzi o zasilanie - nie trzeba się bawić w płytki zasilające bo wyłażą tylko dwa przewody do zasilania oraz często jest gniazdo za pomocą którego łączymy sobie ESC z odbiornikiem (jedna wtyczka do ESC rozdziela się na kilka, które wpina się w miejsca ESC w kontrolerze). Ładniej wtedy można ogarnąć sobie przewody, jest ich mniej, estetyczniej to wygląda no i taki regulator można centralnie zabudować w ramie (tylko właśnie musimy sobie znaleźć na niego miejsce, oddzielne regle na ramionach wystarczy przypiąć trytkami i po sprawie a i chłodzenie mają lepsze). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedź te mają wymienne moduły http://abc-rc.pl/Emax-Simonk-ESC-4IN1-25A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 A mógłby mi ktoś powiedzieć jak pobrać logi? :-P jakoś nigdy tego nie robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Logi pobierasz przez Mavlinka, pod sztucznym horyzontem zakładka Data Flash Logs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Czy można zastosować takie oswietlenie żeby lepiej było widać z daleka przod-tył https://youtu.be/y4sPJraxQKE I czy są jakieś osłony na smigla do tej ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Oczywiście są do kupienia osłonki do 450 . Co do tych ledów to on są imo za ciężkie, chyba że będziesz wybebeszał z obudowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Napisałem do sklepu żeby zważyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Ja światełka robię z pasków LED RGB Na każde ramię odcinek z 3 diodami - po jednej po bokach ramienia i jedna od spodu.Przednie zgodnie ze stroną czerwone i zielone tył na niebiesko Świecą dość jasno. W dzień w sumie mało potrzebne bo orientację widać po kolorach ramion, nocą lub wieczorem bardzo dobrze będzie widać Jak zrobię to wrzucę foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 http://avifly.pl/pl/multi-coptery/pileczka-do-wskazywania-kierunku a co sądzicie o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 baj de łej te stroby "policyjne" koło 30W nawet nie leżały, mają może góra 1W wszystkie razem wzięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gignasiak Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Moc to max 4W (350 mA)pobór maksymalny te 30 wat to moc optyczna .sterownik waży 25 gram z kablami można dać cieńsze kable i zdjąć obudowę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjMakos Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Pytanie do znawcow czy da sie tak zaprogramowac LEDy aby podklejone od spodu w trybie RTL zapalay sie samoczynie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Nowe silniczki dziś odpaliłem, ale 2 z nich niestety zamiast się kręcić to tylko drgają. Testowałem naprzemiennie z tymi co działają na tym samym ESC i to nie wina ESC. Chinole coś skopali z uzwojeniami pewnie. Reklamacja do Chinczyka poszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Może kabelki pomerdali i środkowy nie jest w cale środkowy, sprawdzałeś? Tak czy siak reklamuj, powinni ci spokojnie wysłać jeszcze raz. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 a co ma do rzeczy środkowy kabelek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Przede wszystkim na początek popraw lutowanie. Miałem tak przy jednym z zestawu. Byłem na 100% pewien że wszystko jest ok, ale przelutowalem wszystko jeszcze raz i ruszyło. Objawy były dokładnie takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 a co ma do rzeczy środkowy kabelek? Może źle się wyraziłem, chodziło mi o to, że 2 przewody mogą być podłączone do 1 fazy. W sumie może to być każda kombinacja, albo tak jak Jakub napisał, jakiś przewód w ogóle nie styka. Choć miałbyś pecha jakby akurat 2 silniki tak były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 2 silniki tak mają i to te dwa z lewym gwintem, te z prawym działają dobrze. Obstawiam że albo lutowanie goldów (chociaż omomierz mówi że ok) albo popieprzone są uzwojenia (w sensie źle nawinięte). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioDabro Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Po przelutowaniu końcówek działa dobrze. Czyli chinczyk coś spieprzył przy lutowaniu, dla pewności też przelutuję te sprawne (nigdy nie wiadomo kiedy luty chińczyka puszczą.... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubPtaszyk Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Elektroniką bawię się od 10 roku życia i takie sytuacje przestają mnie zaskakiwać. Pomiar miernikiem wykonujemy zawsze bez obciążenia i z tąd powstaje błąd. Połączenie elektryczne pod obciążeniem może mieć zupełnie inna rezystancje, niż pokazał to wcześniej miernik. Miałem dokładnie ta samą sytuacje i dlatego tylko od razu podejrzewałem, że właśnie to jest przyczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi