Procode Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Witam Jestem w trakcie budowy drona 250tki. Przy kalibracji ESC za pomocą oprogramowania Open Pilot na CC3D silniki wydają wysokie dźwięki i raczej nie kręcą się tak jak powinny. (troche tak jakby skokowo) . Przy okazji wspomne, że jeżeli tylko podłącze baterie to jeden z regli zaczyna się grzać. Zastanawiając się nad przyczyną źle działających silników obstawiłem 2 opcje. Albo ESC się popsuły albo klej który użyłem do przykręcenia silników do ramy (klej to ThreadLocker) uszkodził silniki. Miał ktoś taką sytuacje? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Jak silnik szarpie i nie wkreca to brak mu fazy. Sprawdź też czy wkrecajac śruby nie uszkodzies uzwojenia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Procode Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Czyli raczej klej nie uszkodził silnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Jeżeli nie zalales elementów ruchomych to nie. Ale to kręcąc palcem powinieneś czuć inną pracę niż pozostałymi silnikami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Jeżeli nie zalales elementów ruchomych to nie. Ale to kręcąc palcem powinieneś czuć inną pracę niż pozostałymi silnikami Oraz jeśli nie uszkodziłeś uzwojeń silników zbyt długimi śrubami mocującymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Procode Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Wielkie dzięki Panowie Raczej śrubami nie uszkodziłem gdyż przykręcałem te silniki śrubami z zestawu Odlutuje i zlutuje silniki z ESC jeszcze raz, możliwe że wcześniej coś źle zlutowałem. Mam jeszcze pewien problem z tym, że jeden regulator mi się nagrzewa jak mam tylko podłączoną baterie (silniki nie pracują). Co może być problemem? PS: Dzięki za odpowiedzi Przeniose się na to forum bo na Epheli ludzi którzy się udzielają mozna policzyć na palcach tutaj od razu sensowne odpowiedzi Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 (...) Mam jeszcze pewien problem z tym, że jeden regulator mi się nagrzewa jak mam tylko podłączoną baterie (silniki nie pracują). Co może być problemem? (...) Regulatory są z BEC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Procode Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 nie wiem co to BEC więc wyślę Panu link http://rcpro.pl/product-pol-3571-Regulator-12A-BLHeli-2-3S.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Procode Opublikowano 26 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Te silniki które działały skokowo to problemem był uszkodzony regulator, a w tym regulatorze który grzał się wraz z silnikiem problemem był popsuty silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZUYA Opublikowano 26 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 No to jakoś strasznie pechowo trafiłeś .... mam te same regle ale z softem SimonK i żadnego problemu nie mam z nimi. ( z ciekawości silniczki masz DYS czy jakieś emaxy czy coś innego ? ) PS: próbowałem na 4S latać i problemu nie miałem też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Procode Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Emax 1806 - 2280 KV Ale wiem w którym momencie się wszystko stało , moja wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi