JASIU Opublikowano 10 Czerwca 2008 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Witam czy można używać takiej aparatury ?
Gość slawekmod Opublikowano 10 Czerwca 2008 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Legalnie to nie, ten zakres jest zarezerwowany dla komunikacji ruchomej o ile dobrze pamiętam.Trzeba by poszukać aktualnego band planu w necie albo na Stronie URTiP.
Paweł Rzedzicki Opublikowano 10 Czerwca 2008 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Legalnie nie, za to bardzo bezpiecznie tak Pasmo od dłuzszego czasu jest nieuzywane. Przeprowadziłem w zeszłym roku "wywiad" wsród znajomych wojskowych, lotników itp i potwierdzili, że nikt tego pasma nie uzywa. A skoro jest tak mało popularne w Polsce to znaczy że duzo bardziej bezpiecznie latac na nim niz np na 35
Kostek Opublikowano 11 Czerwca 2008 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Przeprowadziłem w zeszłym roku "wywiad" wsród znajomych wojskowych, lotników itp i potwierdzili, że nikt tego pasma nie uzywa Masz miarodajne żródło informacji :rotfl: .Oni nigdy tych częstotliwości nie używali.I nie będą używać.
EnzO_CK Opublikowano 10 Lipca 2008 Opublikowano 10 Lipca 2008 Jak coś dam znać. Mam nadzieje, że problemów nie będzie bo właśnie kupiłem nową futaba z USA na 72 mhz Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.