Mortez Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 dobrze ci radzą koledzy oddaj ten model i zrób sobie jakiś a aparaturę kup sobie na 35 mhz na 27 mhz nie warto . możesz wziąć jedną z tańszych czyli e-sky kolega Grzechu ją użyl do swojego zefirka a ja do rwd 5 co prawda ja jej jszcze nie użyłem ale zapytaj grzegorza on ci powie coś na ten temat :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 a kanał to FM27.195M A na 27.180 masz kanał drogowy "19" czyli najbardziej zaśmiecony i oblegiwany kanał. Różnica częstotliwości wynosi zaledwie 15kHz. Jeśli odbiornik do twojego modelu jes taki porządny jak ta zabawka to lataj daleko od ruchliwych dróg i popatrz czy w obrębie 2-3 km nie ma gdzieś na dachu budynku anteny o długości około 5m. A może po prostu wolisz się uczyć na własnych błędach a nie cudzych.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 po 1 latam w polach a tam w obrębie 10 km niema anten i (prawie) domów po 2 jużgo zwrócic nie mogęi pan up masz racje wole uczyć się na własnych błędach a model własny już składam silnik mam tylko aparatura będzie ta sama a potem za jakiś rok urodzinki i nowa aparatura xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Tak zapytam.. skoro rzuciles pytanie o model i, mimo negatywnych opinii, zamowiles go, to czemu, u licha, teraz jeszcze kombinujesz? Skonczy sie na narzekaniu i utopionej kasie.Karol93, nadajnik i odb. za 100zł? GDZIE>?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol93 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Marcin - mowilem o tanich, uzywanych e-skyach . Grzesiek kupił nadajnik za 56zł i odbiornik pewnie w podobnej cenie EDIT: wiesz, lepsze to, niż jeszcze gorszy zestaw i na dodatek na 27mhz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 nadajnik i odb. za 100zł? GDZIE>?? Nowy tu http://www.bidproduct.com/part/Product_view_TRANSMITTER%20RECEIVER%20CRYSTAL_8.html z wysyłką trochę drożej 58$, ale nie wiele i to 6 kanałów pisałem już o nim http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=7200&postdays=0&postorder=asc&start=45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 1 lot był i jak na mój 1 raz było fajnie w ogóle nim nie rzucało system ACT też się sprawdził i chcę was przeprosić ale jak to 13 latek nie mogłem się go doczekać i już go zamówiłem a odwołać się nie dało ale jak na mój poziom jest spoko a wujek miał elektro szybowca i mi go nie polecał bo u nas wiatru niema xD ale trudno raz się żyje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Co ma elektroszybowiec do wiatru? Mirek - dzięki za namiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 sorry szybowiec a elektro mnie tak nie kręcą w ogóle szybowce wole duże i ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 13 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 A mi się wydaję że na teraz najlepszym (uwzględniając cena do jakości) modelem do nauki jest nowy model (kopia EASY Stara) firmowany przez Pelikan a mianowicie PC FOCUS http://www.modelarnia.pl/sklep/index.php?p2237,pc-focus-arf-zestaw-rc Za tą cene (369zł) gotowy model z EPP o budowie ES to chyba najlepsze rozwiązanie jako pierwszy model dla nie zdecydowanego modelarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 1 lot był i jak na mój 1 raz było fajnie w ogóle nim nie rzucało system ACT też się sprawdził No to gratulacje Teraz polataj trochę, sprawdź wszystko to, o co wcześniej pytałeś i napisz tutaj, tak jakbyś odpowiadał na swoje wcześniejsze pytania. W ten sposób uporządkujesz ten wątek i skorzystają z tego inni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 mam do was pytania z czego jest zbudowany co oznaczają Funkcje: S,V,M, ACT, X-port czy da sie wyłączyć silnik w trakcie lotu aby "szybować" i czy można go z pilota zapalić czy w trakcie lotu można wyłączyć Anti Crash Technology i jaki mniej więcej ma zasięg no to tak jest zbudowany ze styropianu i jakies pianki Funkcje S,V,M nadal nie wiem co to ACT- anty crash technology x-port też nie wiem silnik da się wyłączyć można wył ACT zasięg to 750 m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 zasięg to 750 m Jak to sprawdziłeś ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 w instrukcji pisało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 S V M to nic innego jak okreslenie : kierunek, wysokosc, gaz (choć nie wiem czy w tej kolejnosci) czyli model 3kanałowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 ok dzięki też o tym myślałem ale jako inicjały to nie EDIT// i prosze o odpowiedz co to jest x-port Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 nadal nie wiem co to ACT- anty crash technology Włącz ten system, trzymając w ręku model na pełnym gazie przechyl go dziobem do dołu (na dworze w jasny dzień) i napisz co się stanie i prosze o odpowiedz co to jest x-port Opisane i pokazane tutaj: http://www.horizonhobby.com/Articles/Article.aspx?ArticleID=1494 Wygląda na to, że X-port służy do podłączenia do Twojego modelu bajerów typu: Aerial Drop Module - zrzut skoczka spadochronowego, albo bomb Night Flight Module - oświetlenie modelu superjasnymi diodami Sonic Combat Module - ultradźwiękowa walka powietrzna (z drugim modelem o ile ma zamontowany Sonic Combat Moule, albo ze specjalnym celem naziemnym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 wiem co to aCT ale nie wiedzialem co to S,V a to są kierunki ACT 2 czujniki i przejmuje ster wypróbowałem to w powietrzu i nie wiem co to x port ale fajnie sie lata już raz się na drzewie zatrzymałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Hej Kicaii nie umiesz formulować zdań ?? Sam zobacz napisałeś Nie wiem co to x-port ale już wiem .!!!!! :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicaii Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 sory pisałem to na szybko no i wiesz gdy się człowiek spieszy to się diabeł cieszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.