okruszek Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Witam W ręce wpadła mi SZD-25 Foka z Graupnera. Model ma już swoje lata, lecz chcę ją odmłodzić i dalej cieszyć oko. Skrzydła są pokryte folią japonką, i nie wiem jak to dziadostwo usunąć. Szukałem ale jakiś konkretnych rozwiązań nie znalazłem. A więc proszę o pomoc. Jakieś sprawdzone patenty na usunięcie japonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Pędzelek i rozcieńczalnik nitro i odmoczyć. Część zejdzie a część niestety będziesz musiał zeszlifować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ja swego czasu robiłem tak że moczyłem szmatkę acetonem i zostawiałem na jakieś 2-3min na poszyciu i odchodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Dzieki za pomoc. Sprobuje i dam znac jak poszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Kiedyś, w prawdziwej erze japonki, robiło się to pakując takie np. skrzydło do rekawa, czy worka z folii, ale owinięte tzw. ligniną (teraz mógłby być jakiś pampers może), nasączonej rozpuszczalnikiem). Zawsze trzeba uważać na klej, bo może się wszystko rozkleić przy okazji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi