rapier Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Poniewaz zastanawiam sie od jakiegos czasu nad zakupem Spektrum Dx6i chcialbym spytac tych ktorzy lataja DLG jak sie to tam sprawdza. JAk wiadomo wegla Ci dostatek w tej klasie. Co w takim razie z umieszczeniem odbiornika?? Sa dostepne malenkie odbiorniki ale bez satelitow natomiast umieszczanie calego odbiornika poza modelem to chyba dosc uciazliwa koncepcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Robisz tylko 2 małe dziurki, przez które wystawiasz i podklejasz do kadłuba same antenki. Gdzieś na necie widziałem już fotki z takim rozwiązaniem. Jak kadłub nie jest z węgla to oczywiście może sobie cały odbiornik z antenami siedzieć w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 dzieki za szybka odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 A to tak wyszło, akurat w ostatnim spojrzeniu na grupę przed wyjściem do pracy, teraz to mnie nie będzie uchuchu, a może i dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Na ostatnich zawodach F3K Adam Siama latał już na 2.4. Kadłub jak to w dlg jest dość wąski więc antenki wychodzą z odbiornika bezpośrednio na zewnątrz wystając ~2-3cm. W testach zasiegu wypada rewelacyjnie - lepiej niż 35MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 12 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 No toscie mnie Koledzy uspokoili i juz nie mam zadnych watpliwosci.Tak wiec jesli ktos chce Optica 6 z nowym pakietem 2200mAh, 3 odbiornikami ( 2 corony z synteza + rewelacyjny odbiornik N.Otki, ladowarka, instrukcja to moze zaklepywac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Rapier a gdzie zamawiasz spektruma ? Właśnie sam jestem na kupnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Najtaniej to chyba na allegro bedzie. Krall: Jak to jest z mozliwoscia latania na zawodach na 2,4GHz. Czy to jest dopuszczenie po prostu od strony sedziego glownego? Jak z ewentualnym ubezpieczeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Na allegro najtaniej są po 600 zł. Najtaniej można mieć za 450 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krall Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Jak to jest z mozliwoscia latania na zawodach na 2,4GHz. Na Europie latanie na zawodach F3K na 2.4 jest już dość powszechne - niemniej formalnych regulacji prawnych jeszcze brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Do niedawna u mnie wyglądało to tak: Teraz kupiłem sobie pakiet LiPo Hextronik 350 2S (kolejna zaleta odb Spectruma - mogą być zasilane bezpośrednio z 2S) i przemeblowałem wnętrze kadłuba. Tam gdzie kiedyś ledwo mieścił się pakiet 4xKAN 350, teraz mam odbiornik i pakiet LiPo: antenki są wyprowadzone jak widać: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 15 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 CZarku..Co to za odbiornik ktory masz w modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 AR6100E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojak Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Na allegro najtaniej są po 600 zł. na przykład TU Najtaniej można mieć za 450 zł Na przykład TU Tego sprzedawcę poleca jeden z kolegów z forum. Przy okazji mała dygresja Spektrum DX6i jest w obudowie będącej pomysłem firmy Spektrum (nieciekawy plastik). Jest większa od Mx-12 za to zasilanie z 4 baterii lub akumulatorków R6. Natomiast Spektrum DX7 jest w obudowie wzorowanej na JR (praktycznie jest taka sama jak Graupnerowski Mx-12) i zasilanie pakietem 8 cel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extream Opublikowano 15 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2008 Na allegro najtaniej są po 600 zł. na przykład TU Najtaniej można mieć za 450 zł Na przykład TU Tego sprzedawcę poleca jeden z kolegów z forum. Przy okazji mała dygresja Spektrum DX6i jest w obudowie będącej pomysłem firmy Spektrum (nieciekawy plastik). Jest większa od Mx-12 za to zasilanie z 4 baterii lub akumulatorków R6. Natomiast Spektrum DX7 jest w obudowie wzorowanej na JR (praktycznie jest taka sama jak Graupnerowski Mx-12) i zasilanie pakietem 8 cel. Ja zamówiłem już w hobbycity Czy to źle że zasilana jest z 4 cel ? Dzięki temu lżejsza a zasięg ma pełny... Co do dx7 - jest fajna ale jak dla mnie nie było sensu dokładać . Dla mnie dx6 i będzie w zupełności wystarczająca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.