dawid90 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Chcial bym zaczac przygode z modelarstwem ale jako poczatkujacy mam wiele pytan czy kupujac taki model http://www.allegro.pl/ item379052606_super_auto_rc_buggy_szybki_60_km_h_4x4_pakiet.html na inny mnie nie stac. z silnikiem jak to pisza klasy 540 mozna zaczac sie bawic czy trzeba przeznaczyc na to wieksze fundusze... i czy za jakis czas mozna wymienic ten silnik na mocniejszy np http://www.lrp.pl/sklep_gamahobby/product_info.php?cPath=372_972&products_id=9753 oczywiscie w odpowiednim rozmiaze i czy ruznice mocy miedzy taki silnikami mozna zauwazyc?
Kicaii Opublikowano 12 Czerwca 2008 Opublikowano 12 Czerwca 2008 różnice między silnikami zobaczysz miałem ten samochód tylko niebieski i byłem z niego zadowolony i dokupiłem do niego silnik lepszy o wiiieeeele tylko że po 10 min jazdy weszłem w zakręt i niestety dachowałem no i samochód sie rozleciał. ale jak na początek dla mnie był super polecam go kupić
Marcin K. Opublikowano 12 Czerwca 2008 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Zapraszam na www.aleksteam.yoyo.pl wszystko o samochodach rc!! Tam na pewno znajdziesz odpowiedź na każde pytanie związane z samochodami!!
dawid90 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2008 Mam jeszcze takie pytanie co do napedu modeli. Model 2wd bedzie szybszy i bedzie lepiej przyspieszal od modelu 4wd czy gorsza przyczepnosc w napedzie 2wd zostanie wyrownana ze stratami mocy spowodowane napedem na 4 kola ???
Marcin Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 niestety dachowałem no i samochód sie rozleciał. to co to był za złom, że sie rozleciał?? :?
Michał Smolarek Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 Mam jeszcze takie pytanie co do napedu modeli. Model 2wd bedzie szybszy i bedzie lepiej przyspieszal od modelu 4wd czy gorsza przyczepnosc w napedzie 2wd zostanie wyrownana ze stratami mocy spowodowane napedem na 4 kola ??? Kazdy model samochodu RC, z napedem na cztery kola bedzie zachowywal lepiej niz fwd, czy rwd. Nie znam przypadku w modelach 1:10, ze stalo sie inaczej.
Kicaii Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 jeździłem po polach i sie na kamień nabiłem a poza tym z qmplami skocznie mielismy no i zakręt po z koku i....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.