Skocz do zawartości

Prosze o pomoc w doboze sprzetu

dawid90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcial bym zaczac przygode z modelarstwem ale jako poczatkujacy mam wiele pytan czy kupujac taki model

http://www.allegro.pl/

item379052606_super_auto_rc_buggy_szybki_60_km_h_4x4_pakiet.html

na inny mnie nie stac.

z silnikiem jak to pisza klasy 540 mozna zaczac sie bawic czy trzeba przeznaczyc na to wieksze fundusze...

i czy za jakis czas mozna wymienic ten silnik na mocniejszy np

http://www.lrp.pl/sklep_gamahobby/product_info.php?cPath=372_972&products_id=9753

oczywiscie w odpowiednim rozmiaze i czy ruznice mocy miedzy taki silnikami mozna zauwazyc?

Opublikowano

różnice między silnikami zobaczysz miałem ten samochód tylko niebieski i byłem z niego zadowolony i dokupiłem do niego silnik lepszy o wiiieeeele tylko że po 10 min jazdy weszłem w zakręt i niestety dachowałem no i samochód sie rozleciał.

ale jak na początek dla mnie był super polecam go kupić

Opublikowano

Mam jeszcze takie pytanie co do napedu modeli. Model 2wd bedzie szybszy i bedzie lepiej przyspieszal od modelu 4wd czy gorsza przyczepnosc w napedzie 2wd zostanie wyrownana ze stratami mocy spowodowane napedem na 4 kola ???

Opublikowano
Mam jeszcze takie pytanie co do napedu modeli. Model 2wd bedzie szybszy i bedzie lepiej przyspieszal od modelu 4wd czy gorsza przyczepnosc w napedzie 2wd zostanie wyrownana ze stratami mocy spowodowane napedem na 4 kola ???

Kazdy model samochodu RC, z napedem na cztery kola bedzie zachowywal lepiej niz fwd, czy rwd. Nie znam przypadku w modelach 1:10, ze stalo sie inaczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.